Leestijd: 4 minuten

Een goede en goedkope stukadoor, hoe vind ik die?

Dit lijkt een simpel te beantwoorden vraag, toch horen wij nog regelmatig horrorverhalen van klanten en concullega’s. Een stukadoor vinden is zo gedaan, even ‘goedkope stukadoor’ intikken op Google en voilà.  Maar hoe weet je van tevoren of deze goedkope stukadoor de kwaliteit levert die zijn of haar prijs rechtvaardigt?

beste goedkope stukadoor

Verschillende stucadoor prijzen, goedkoop stucwerk en goedkoop latex spuiten

De term ‘goedkoop is duurkoop’ geldt praktisch voor elk product of dienst. Dit is voor sausklaar stucwerk en airless latex spuiten niet anders, ook hier vindt je de kampioenen, de concurrenten, de giganten en de stunters. Elke prijs heeft zijn eigen kwaliteit. En zolang dit in balans en duidelijk is valt er niks op af te dingen. Het wordt pas vervelend wanneer de balans tussen de prijs en de geleverde kwaliteit weg is. Niemand zit erop te wachten om een torenhoog bedrag voor een lage kwaliteit stucwerk met latex verfspuitwerk te betalen. Hoge stucadoor prijzen met goedkoop stucwerk en goedkoop latex spuiten klopt niet, helaas komt dit toch regelmatig voor.

De top 7 checklist “Hoe kies ik de beste stukadoor voor mijn project?”

1. Sprookjes

Sprookjes bestaan niet. Als iets te mooi om waar te zijn lijkt, dan is dit waarschijnlijk ook zo. Traditioneel sausklaar stucwerk voor €10,- p/m2 of latex spuiten voor €5,- kan simpelweg niet, dan is er iets meer aan de hand. De stukadoors komen waarschijnlijk uit het buitenland, spreken geen Nederlands, zijn hoogstwaarschijnlijk illegaal in Nederland en slachtoffer van moderne uitbuiting. Laat staan dat zij hier belasting afdragen. De latex spuiter plakt waarschijnlijk niet af, neemt zijn afval niet mee, kitten of nalopen van het stucwerk heeft hij nog nooit van gehoord en uitleggen wat voor kwaliteit primer of latex hij gebruikt is een onmogelijke opgave. Dit zijn zomaar enkele verklaringen maar u begrijpt mijn punt.

2. Reviews

Het internet is een super medium en er is van alles op te vinden of juist niet. Daar wringt nu ook net de schoen. Als iets op internet geplaatst wordt laat het zich er in principe zeer lastig weer van verwijderen. Voor vele vakmannen dus ook een bewuste keuze om hier zo ver mogelijk bij uit de buurt te blijven. Sommige realiseren zich dat helaas iets te laat met tot in het eeuwig zwervende vernietigende reviews tot gevolg. Maar heel weinig reviews of gaten van maanden tussen de ene en de andere review zet ook aan tot denken. En worden de reviews bij een gerenommeerd externe reviewpartner verzameld of heeft het stukadoorsbedrijf hier zelf de hand in? Enkel 10en en buitensporig lovende kritieken kan overigens ook verdacht zijn. Ik zeg bewust ‘kan’ aangezien wijzelf ook heel dicht bij de 10 in de buurt komen, maar dat terzijde.

3. Uitbesteden

Voert het beoogde bedrijf de werkzaamheden zelf uit? Of fungeert het als doorgeefluik en besteedt het alle werkzaamheden uit aan onderaannemers? Over het algemeen zijn onderaannemers of ZZP’ers minder betrokken bij het bedrijf wat zij op dat moment vertegenwoordigen. Dit kan zich uiten in slechte communicatie of zelfs de taal niet machtig zijn. Rommelige, niet schone of zelfs vieze woningen na en tijdens de werkzaamheden. Maar erger nog, kwalitatief ondermaats stucwerk of latex spuitwerk. Juist om dit soort dingen te voorkomen voeren wij de werkzaamheden enkel zelf uit en besteden wij niks uit aan derden.

4. Communicatie

Persoonlijk een van mijn favorieten, misschien omdat wij er juist alles aan doen om dit zo goed mogelijk te laten verlopen. Niks is zo vervelend als te willen communiceren met iemand die dit juist niet wil. Of misschien niet kan omdat, zoals al eerder genoemd, de desbetreffende de Nederlandse taal niet machtig is. Gevolg daarvan zijn onbeantwoorde mails, telefoontjes of whatsappjes, noem maar op. Of er is dan eindelijk contact, blijkt dat diegene het ontwijken van vragen en antwoorden tot kunst heeft verheven. Kortom, zeer vervelend als je deze persoon een hoop centjes betaald en geheel afhankelijk bent van zijn of haar kwaliteit wanden en/of plafonds. Om nog maar niet te spreken over de nazorg die geboden wordt.

5. Werkwijze

Als u wist hoe stucen en verfspuiten precies in z’n werk gaat had u dit waarschijnlijk nooit gelezen en had u uw project zelf wel even onder handen genomen. Dit wil alleen niet zeggen dat het u helemaal niks interesseert hoe de stukadoorswerkzaamheden worden uitgevoerd. Het is namelijk wel degelijk handig om in grote lijnen op de hoogte te zijn van wat er precies bij u thuis gaat gebeuren. Al is het alleen maar zodat u hiermee de expertise van de betrokken partij enigszins kan doorgronden. Stel dus vooral vragen. Wij hebben zelf al even de meest voorkomende veelgestelde vragen voor u uitgestald. Staat uw vraag er niet tussen? Laat het ons weten, we geven graag antwoord.

6. Kwaliteit materialen

Ondanks dat dit zeker geen 100% goede graadmeter is, kan dit wel degelijk bepaalde inzichten geven. Over het algemeen geven high-end machines in combinatie met goede kwaliteitsproducten simpelweg een kwalitatief beter resultaat dan oudere en goedkopere machines in combinatie met goedkopere producten met onduidelijke specificaties. Benieuwd naar onze machines en materialen? Lees het in ons blog ‘De beste kwaliteit voor de beste prijs’.

7. Werkgebied

In navolging van punt 6 is dit ook geen keiharde graadmeter. Waar de ene stukadoor maximaal 20km wilt rijden voor een klus, vindt de ander 70km nog acceptabel. Het kan ook van het type of de grootte van een klus afhangen. Wij zijn in Volendam gestationeerd en werken zelf uitsluitend in de provincies Noord- en Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland. En de genoemde 70km is voor ons op het randje, maar eigenlijk al daaroverheen. Langere reistijd betekent namelijk dat onze prijs-kwaliteitverhouding in gevaar komt. Dit is voor beide partijen geen goede ontwikkeling. 

Is Wandgrimeurs.nl een goedkope stukadoor?

Allereerst hangt dit natuurlijk helemaal van uw eigen interpretatie af. Wij noemen onszelf liever geen ‘goedkope stukadoor’ maar ook de term ‘dure stukadoor’ is naar onze mening niet op ons van toepassing. Wij willen vooral een eerlijk stukadoorsbedrijf zijn die de hoogste kwaliteit stuc- en latex spuitwerk met de beste service voor de beste prijs levert.

Na deze punten benieuwd naar de allerbelangrijkste factor om de juiste stukadoor te kiezen? Of weet u voldoende en bent u nieuwsgierig naar onze pakketvormen met stuc-, kit- en latex verfspuitwerk in één pakket? Bekijk onze stucen en sauzen totaalpakketten

Offerte binnen 1 minuut!

Met onze handige calculator ziet u direct wat uw project gaat kosten en ontvangt u een vrijblijvende offerte per e-mail.

stukadoor offertes
Open chat