Leestijd: 3 minuten

Hoelang duren de stukadoorswerkzaamheden?

Een van de meest gestelde vragen aan ons is: “Hoeveel tijd nemen de werkzaamheden in beslag?” Een logische en superbelangrijke vraag voor mensen die hun planning met betrekking tot andere werkzaamheden zoals plaatsen van de gietvloer of keuken sluitend proberen te krijgen. Het antwoord kan alleen in elk afzonderlijk geval weer anders zijn. Toch gaan we proberen om u van een antwoord te voorzien zodat u een beter idee krijgt van doorlooptijd van uw project. We proberen aan de hand van enkele voorbeelden een beter beeld te schetsen.

Hoeveel tijd nemen de verschillende pakketvormen met stuc- en spuitwerkzaamheden in beslag?

Een nieuwbouwwoning, met afname van 3 pakketvormen. 

  • 300m2 Pleister&Verf pakket
  • 120m2 Stuc&Verf pakket
  • 60m2 Zolder spuiten pakket

Zodra de keuze is gevallen op het Stuc&Verf pakket zal er allereerst begonnen worden met het stucwerk uit deze pakketvorm. Bij traditioneel stucwerk komt namelijk ontzettend veel water aan te pas. Dit kan om honderden liters per woning gaan, wat de woning allemaal weer moet verlaten voor er kan worden verdergegaan met de vervolgstap. De 120m2 stucwerk zal in maximaal 2 werkdagen worden afgerond. Vervolgens zal er een droogtijd in acht genomen moeten worden van minimaal 1 á 2 weken (afhankelijk van de klimaatomstandigheden). Deze droogperiode zou u eventueel kunnen gebruiken voor andere werkzaamheden die niet zozeer last hebben van het hoge vochtgehalte in de woning, denk aan bijvoorbeeld aan tegelwerk. Zelfs een vloer leggen of een keuken plaatsen zou in uitzonderlijke gevallen kunnen plaatsvinden.

Na de droogperiode ronden wij in 4 á 5 opeenvolgende dagen de andere werkzaamheden af. Tot deze werkzaamheden behoren het dunpleisteren en schuren van alle wanden, het afwerken (plamuren en kitten) van de zolderplaten en het kitten van alle inwendige hoeken van het stucwerk. Tenslotte zullen alle oppervlakten (wanden, plafonds en de zolderplaten) worden voorzien van de witte primerlaag en dampdoorlatende, schrobklasse 1 latex. De totale werkzaamheden zullen worden afgerond in 6 á 7 werkdagen verdeeld over twee periodes.

Een nieuwbouwwoning, met afname van 1 pakketvorm 

  • 75m2 Zolder spuiten pakket

Qua daadwerkelijke werktijd zou het technisch gezien in één werkdag kunnen worden afgerond. Doordat we vastzitten aan een droogtijd tussen de primerlaag en de dampdoorlatende latex zal het altijd over 2 opeenvolgende dagen verspreid worden.

Een nieuwbouwwoning, met afname van 1 pakketvorm. 

  • 150m2 Pleister&Verf pakket

Bij een relatief kleine afname van enkel het Pleister&Verf pakket gaat het iets sneller dan de situatie hierboven beschreven. Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad en de klimaatomstandigheden zou de 150m2 al in 3 opeenvolgende dagen kunnen worden afgerond.

Een nieuwbouwwoning, met afname van 1 pakketvorm. 

  • 300m2 Spackspuiten pakket

Spackspuitwerk is veruit de snelste en goedkoopste totaaloplossing voor uw behangklare nieuwbouwwanden. Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad en de klimaatomstandigheden zou de 300m2 al in 2 opeenvolgende dagen kunnen worden afgerond.

stukadoorswerkzaamheden

Een renovatiewoning, met afname van 1 pakketvorm 

  • 200m2 Stuc&Verf pakket (wanden en plafonds)

De 200m2 van het traditionele stucwerk uit het Stuc&Verf pakket zal afhankelijk van de moeilijkheidsgraad worden afgerond in 3 á 4 werkdagen. Na minimaal 1 á 2 weken droogtijd komen wij terug voor de laatste fase van de pakketvorm, het kitten en het latex verfspuiten. Deze werkzaamheden worden verspreid over 2 opeenvolgende werkdagen. De totale werkzaamheden zullen worden afgerond in 5 á 6 werkdagen verdeeld over twee periodes.

Het stucwerk zou in principe kunnen worden afgerond in één werkdag. Het komt echter voor dat wij de stucwerkzaamheden verspreiden over 2 werkdagen. Op dag 1 komen wij dan aan het einde van de werkdag alvast voorbereidende werkzaamheden verrichten voor het eigenlijke stucwerk op dag 2. Na minimaal 1 á 2 weken droogtijd komen wij terug voor de laatste fase van de pakketvorm, het kitten en het latex verfspuiten. Doordat het een relatief klein project betreft en de primerlaag vrij snel droogt op het verse stucwerk kunnen deze werkzaamheden worden uitgevoerd op 1 werkdag. De totale werkzaamheden zullen worden afgerond in 2 á 3 werkdagen verdeeld over twee periodes.

Zoals aan het begin gemeld zijn situatieschetsen slechts voorbeelden. Uw persoonlijke situatie zou dus kunnen afwijken. Wilt u zeker weten hoe lang uw project in beslag neemt? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag! Liever even bij onze pakketvormen kijken?

Open chat