Leestijd: 3 minuten

Muur verven op kleur

Regelmatig ontvangen wij de vraag wat onze tarieven zijn om kleuren aan te brengen op de muur. Nou dat is vrij simpel. Daar hebben we geen tarieven voor. We voeren deze werkzaamheden namelijk niet uit. Wij zijn specialist in gladde, witte muren en plafonds en willen dat vooral graag blijven. Sterker nog, wij hebben als doel hier heel Nederland mee te veroveren. Deze ambitie vinden wij al groot genoeg. Randzaken als het schilderen van kleuren of het aanbrengen van beton ciré zien wij als ruis op de radar om dit doel te bereiken. Waarom? Goede vraag! Dit gaan we zo goed mogelijk proberen uit te leggen.

muur verven op kleur

Strategie is kiezen!

Om ergens ‘de beste’ in te worden is veel oefenen superbelangrijk. Veel oefenen betekent veel tijd investeren in hetgeen waar je de beste in wilt worden. Denk aan topsporter waarbij het doel een gouden medaille winnen op de olympische spelen is. Als we het hebben over de 100 meter sprint zal alles voor de atleet in het teken staan van kortstondige explosiviteit en kracht. De keuze voor duurtraining in de vorm van marathons lopen zal niet bijdragen aan het doel, dit is de verkeerde strategie. Om de juiste strategie te creëren is het zaak om te alle ruis te elimineren en ervoor te kiezen om je focus volledig op datgene richten wat je écht wilt bereiken. Oftewel, strategie is kiezen! Of om nog dieper de marketingtermen in te duiken: “Je moet kiezen om gekozen te worden”.

Kiezen voor gladde, witte wanden en plafonds

Ons doel is om ‘Het beste merk in stuc- en latex spuitwerk’ van héél Nederland te worden. Wij hebben daarom gekozen voor ‘één simpel product’, gladde witte wanden en plafonds. In bijna elke woning zijn ze te vinden, wit en glad is de standaard. Witte wanden en plafonds zijn praktisch overal mee te combineren. De keuze voor glad en wit is dan ook een duidelijke strategische keuze om ons doel te volbrengen. Wij geloven dat je nooit specialist op meerdere disciplines kunt zijn, tenzij je als bedrijf dermate groot bent dat elke discipline zijn of haar eigen specialist(en) of afdeling heeft. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat wij daar momenteel als bedrijf eenvoudigweg te klein voor zijn. En door ons te richten op andere werkzaamheden verliezen wij onze focus. Kiest u voor ons, dan kiest u voor een specialist voor het stucen en latex spuiten van gladde witte wanden en plafonds. Een specialist die grote projecten snel, netjes en efficiënt weet af te ronden. Wij focussen ons op kwaliteit, communicatie en snelheid, dat is onze kracht!

gladde-witte-wanden-en-plafonds

Muur verven met accentkleuren verleden tijd?

In een ver verleden hebben wij wel degelijk kleuren op de muur aangebracht bij mensen thuis. Dit deden wij echter niet zelf. Wij besteedden dit destijds uit aan onderaannemers, met andere woorden externe schilders of ZZP’ers. En externe werklieden, ook stukadoors, gaan over het algemeen iets minder secuur om met onze normen en waarden als bedrijf. Waar wij aan de voorzijde dagelijks keihard werken aan ons merk opbouwen, brokkelde het aan de achterzijde net zo hard weer af. Denk aan rommel achterlaten op de werkplaats, afspraken die niet werden nagekomen en als toppunt kwalitatief ondermaats werk. De klant noch wij als stukadoorsbedrijf werden hier blij van. Aangezien een muur verven op kleur indertijd meer een service naar onze klanten was dan onderdeel van ons verdienmodel hebben wij op enig moment deze werkzaamheden gestaakt. Dus ja, een muur verven of schilderen op kleur is verleden tijd!

het beste merk in stuc en latex spuitwerk

Gaan jullie in de toekomst wel weer muren op kleur verven?

Niemand weet exact hoe zijn of haar toekomst zal verlopen. Wij sluiten niet uit dat muren in kleur schilderen in de toekomst misschien wel weer onderdeel van onze stukadoorswerkzaamheden kan worden. Maar voordat dit definitief weer een van onze disciplines wordt moet er echter nog een hoop gebeuren. Ons hoofddoel is ‘Het beste merk in stuc- en latex spuitwerk’ van héél Nederland worden. Dit doel mag hier niet onder lijden. Wij stellen kwaliteit boven kwantiteit en dit mag nooit in gevaar komen. En eerder wij geen hoge kwaliteit kunnen leveren tegen een marktconforme prijs zonder dat ons hoofddoel averij kan oplopen zullen wij dit niet gaan aanbieden.

De oplossing, zelf een muur op kleur verven?

Dit is zeker een hele goede oplossing en tevens de goedkoopste oplossing. Wanneer uw nieuwbouw muren zijn afgewerkt met ons Pleister&Verf pakket heeft u een perfecte basis om zelf een accentkleur aan te brengen. Uw muur is nu volledig vlak en glad en optimaal geprepareerd tegen de zuiging. Afhankelijk van de klasse latex verf, kwaliteit van de roller en de soort kleur is de kans groot dat u de muur al na één keer verven dekkend heeft. Op deze manier is het zelfs heel leuk om zelf aan de slag te gaan. Tevens is het natuurlijk fijn dat u zelf ook nog enige inbreng heeft gehad tijdens de klus fase in uw eigen woning. Al is het enkel maar om te pochen tijdens verjaardagen. 

muur verven op kleur

Zelf een muur schilderen

Zoals hierboven aangegeven is zelf een muur schilderen een prima oplossing. Eén of twee muren op kleur schilderen op een perfect geprepareerde ondergrond is leuk. Een totale woning van twee lagen witte verf voorzien met een roller is helemaal niet leuk. Zeker niet indien u vers gestucte muren verven moet. De gladde en sterk zuigende ondergrond zorgt ervoor dat een strak en egaal eindresultaat een schier onmogelijke opgave wordt. Weer even terug naar de enkele wand van een kleur voorzien op een perfect geprepareerde ondergrond. Zelfs voor een beginnende doe-het-zelver is dit prima uitvoerbaar. Niet in de laatste plaats door onze onderstaande schildertips!

Voldoende droogtijd latex

Voordat u gaat beginnen is het van belang dat u zich afvraagt of de delen geschilderde muur of plafond die u gaat schilderen en/of afplakken al volledig uitgehard zijn. Hoe lang moet verf uitharden? Dit kan voor elke situatie anders zijn maar doorgaans heeft latex 2 tot 4 weken nodig om uit te harden. Vooral voor het afplakken is dit belangrijk zodat u bij het verwijderen van de schilderstape geen delen van de eerder aangebrachte verf meetrekt.

Juiste kwaliteit latex en schildergereedschap

Een top eindresultaat begint met top materiaal. Om even terug te komen op de atleet uit het begin van dit verhaal. De sprinter zal nooit de gouden medaille winnen op klompen! Bezuinig dus niet op schildergereedschap en de latex. Goede kwasten en een kwalitatieve vachtroller is naast de juiste latex essentieel voor een goed eindresultaat. Laat u goed informeren in een verfspeciaalzaak voordat u iets aanschaft.

Afplakken voor een strakke lijn langs plafond en hoeken

Voor een netjes en schoon eindresultaat is goed afplakken onmisbaar. Voor één muur zou een baan (brede) stucloper voldoende moeten zijn om uw vloer schoon en vrij van verf te moeten houden. Om ervoor te zorgen dat u een strakke lijn langs het plafond en in de hoeken krijgt is schilderen zónder afplakken met schilderstape geen optie. Met de juiste schilderstape zijn strakke randen echter binnen handbereik. Let er vooral op dat u schilderstape aanschaft met beperkte plakkracht. Bij veel merken gaat dit om de paars of roze gekleurde variant. De gematigde plakkracht zorgt ervoor dat de kans op delen verf meetrekken, naast voldoende uithardingstijd, bij het verwijderen van de tape nog verder verminderd wordt.

Nat in nat schilderen

Een super belangrijke tip voor het verven van een muur is om ‘nat in nat te schilderen’. Simpel gezegd zorgt u ervoor dat bij het rollen van de volgende baan de vorige baan nog nat is en dat u deze overlapt. Door nat in nat schilderen wordt een muur verven zonder strepen een fluitje van een cent.

Mocht u na onze schildertips toch nog enige twijfel hebben staat het u natuurlijk ook vrij om hier een traditionele schilder voor in te schakelen. Ook kunnen wij begrijpen dat u het totale stuc- en schilderwerk inclusief een muur op kleur verven misschien alsnog liever bij één partij neerlegt. Wij vinden dit echter ontzettend jammer, maar helaas blijken wij dan minder geschikt voor elkaar te zijn.

Offerte binnen 1 minuut!

Met onze handige calculator ziet u direct wat uw project gaat kosten en ontvangt u een vrijblijvende offerte per e-mail.

stukadoor offertes