Onze werkwijze: van offerte tot oplevering

Aangezien wij net iets anders te werk gaan dan menig ander stukadoorsbedrijf voelen wij ons geroepen om u bij de spreekwoordelijke hand te nemen. U zit vast vol met vragen en tast misschien, op sommige vlakken, volledig in het duister over hoe u deze drukke periode zal doorkomen. Geen nood, u bent nu op de juiste plek gearriveerd betreft de wand- en plafondafwerking. Benieuwd hoe onze samenwerking er van begin tot eind zal uitzien? Lees mee met onze stappen en leer!

het beste merk in stuc en latex spuitwerk

stappen

De oriëntatiefase

Op dit moment ligt de oplevering of sleuteloverdracht van uw nieuwe woning misschien nog ver in de toekomst. Maar het is goed dat u zich nu al inleest over welke plafond- en/of wandafwerking het meest geschikt is voor uw situatie. “Regeren is vooruitzien” laten we maar zeggen. Daarbij komt dat onze agenda over het algemeen al 6 maanden van tevoren vol zit. Wachten tot het laatste moment voor oplevering is daarom vaak niet zo verstandig. Maar het feit dat u bij ons op de website terecht bent gekomen zegt voldoende over uw intenties, u bent op zoek naar bepaalde informatie over stucen en latexspuiten. Mocht u deze niet direct kunnen vinden tussen de blogs of de veelgestelde vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.

stappen

Vierkante meters berekenen

Veel mensen hebben zelf al een bepaald aantal vierkante meter van de wanden en/of plafonds berekend. Mocht u nou geen idee hebben hoe u het aantal vierkante meter berekend kunt u het beste even ons blog ‘vierkante meter berekenen’ lezen. Als u er echt niet uitkomt kijken wij overigens ook graag even naar uw bouwtekeningen. Het is belangrijk om te weten dat het precieze aantal vierkante meters er in deze fase ook eigenlijk niet echt toe doet. Het is meer een leidraad zodat u qua kosten en wij qua planning weet waar we ongeveer aan toe zijn. Het maakt in deze fase niet uit als u er met de offerte een metertje naast zit. Het aantal vierkante meter op een offerte is altijd een schatting. Ook als wijzelf het aantal vierkante meter berekenen vanaf een tekening is dit een schatting. Het is namelijk zeer lastig om een accuraat totaal aantal vierkante meter van een tekening te herleiden. Bij aanvang van de werkzaamheden voeren wij altijd een definitieve nameting uit op locatie. Het aantal vierkante meter uit de nameting bepaald, samen met de vaste meterprijs, het uiteindelijke factuurbedrag. Doorgaans verschilt de uiteindelijke factuur niet veel van de originele offerte.

stappen

De offerte

Wanneer u voldoende informatie heeft verzameld en de keuze voor glad sausklaar stucwerk met wit latex spuitwerk heeft gemaakt is het tijd voor de offerteaanvraag. Dit werkt supersnel via onze stukadoors offerte tool. Selecteer de juiste pakketvorm(en), vul het aantal vierkante meters, uw gegevens (naam en adres van de nieuwe woning) en een indicatie van de gewenste uitvoerdatum (ook als u nog geen definitieve opleverdatum heeft, meer hierover bij stap 4) en klik op de ‘offerte aanvragen button’. Wij nemen nu zo spoedig mogelijk contact met u op om de offerte en de gewenste uitvoerdatum te bespreken. Wanneer wij aangeven ruimte te hebben in onze (voor)agenda en we beide een goed gevoel over elkaar hebben kunt u de offerte online accepteren via de link in de mail van de offerte. Na het accepteren van de offerte komt u automatisch bij ons in de (voor)agenda, wij reserveren nu definitief ruimte in onze (voor)agenda voor uw project.

stappen

Opleverings update

Deze stap geldt over het algemeen enkel voor mensen met nieuwbouwwoningen. Bij renovatie (bestaande) woningen is dit vrijwel nooit aan de orde aangezien er over het algemeen al een vaste datum is van de sleuteloverdracht. Bij nieuwbouwwoningen wordt er enkel een indicatieve opleverdatum of periode gecommuniceerd door de hoofdaannemer. De definitieve opleverdatum wordt pas 4 tot 6 weken voor de opleveringsdatum bekend gemaakt. Tussentijds ontvangt u echter wel vaak een nieuwe prognose inzake de opleverdatum. Wanneer u deze update ontvangt van de hoofdaannemer is het van belang dat u ons hier zo spoedig mogelijk van op de hoogte stelt. Op deze manier kunnen wij de voorlopige uitvoerdatums in onze (voor)agenda scherper stellen zodat wij weten of wij nog nieuwe projecten kunnen aannemen voor een bepaalde periode of juist niet. Niemand is namelijk gebaat bij een te hoge werkdruk.

stappen

De definitieve opleverdatum

Yes! Het is zover, u heeft een definitieve datum ontvangen voor de sleuteloverdracht of oplevering. Eindelijk, nu kunnen we echt beginnen met plannen! Samen gaan we een, voor beide partijen, zo geschikt mogelijke datum prikken om de stukadoorswerkzaamheden uit te voeren. Dit gaat altijd in goed overleg. Bij het plannen van een definitieve uitvoerdatum zijn er twee zaken erg belangrijk, uw agenda en die van ons. Om tot een goed besluit te komen waar we ons beide in kunnen vinden is het belangrijk dat we er ook beide flexibel in staan. Maar met redelijkheid aan weerszijden komen we er altijd uit. Kleine tip! Leg uzelf niet teveel druk op door een te strakke deadline te hanteren. Een te strakke deadline kan verlammend werken en beïnvloedt uw flexibiliteit en redelijkheid.

stappen

De uitvoerdatum

Nadat u alle voorzorgsmaatregelen uit onze to-do-list heeft getroffen staan wij op de afgesproken dag, op het afgesproken tijdstip op de stoep. Na de korte kennismaking en rondje door de woning starten de werkzaamheden vrijwel direct. Wij werken super efficiënt en iedereen binnen ons bedrijf heeft een vaste taak die hij bij de start direct tot uitvoer zal brengen. Waar nodig zullen wij u na het einde van de werkdag even contacten om u te vertellen hoe de werkdag is verlopen.

Verwachten wij nog iets van u in deze fase?

Nou, eigenlijk wel. Naast het uitvoeren van de voorzorgsmaatregelen verwachten wij bij aanvang van de werkzaamheden een huissleutel. Het liefst met een hangertje met een label eraan zodat wij exact weten dat dit uw sleutel is en dat de sleutel kwijtraken een schier onmogelijke opgave wordt. Uiteraard is sleutelafgifte maar tijdelijk en ontvangt u de sleutel nadat de werkzaamheden zijn afgerond weer netjes van ons terug. Een ander verzoek van onze kant is om, figuurlijk gezien, niet constant de deur plat te lopen tijdens de werkzaamheden. Dit kan misschien nogal vreemd klinken aangezien het uw eigen huis betreft maar het is voor uw eigen bestwil. Er zijn mensen die moeite hebben met het geven van vertrouwen en die zich werkelijk om alles zorgen maken. Hierdoor hebben zij de neiging om vaak te ‘controleren’. Realiseer u dat door vaak langs te komen u constant kijkt naar een product wat niet af is. Hierdoor zal u zich enkel meer zorgen maken. Ergens is dit natuurlijk begrijpelijk. Als u een schilderij laat maken door een kunstschilder en u beoordeeld het schilderij halverwege langs de maatstaf van het eindresultaat zult u altijd teleurgesteld zijn. En door vaak langs te komen en te oordelen legt u onbedoeld druk bij de specialisten neer waardoor zij onbewust meer bezig zijn met u dan met uw wanden en/of plafonds, dit komt de kwaliteit niet ten goede. Sterker nog, de wet van Murphy zal onbedoeld van kracht worden. Heb vertrouwen en laat uw verrassen en verbluffen door het eindresultaat!

stappen

Onze oplevering

Na dagen, weken, maanden of soms zelfs jaren na ons eerste contactmoment is het belangrijkste punt nu aangebroken. Wij hebben onze werkzaamheden volledig afgerond en leveren de woning weer bezemschoon aan u op (met strakke, witte wanden en/of plafonds uiteraard). Samen lopen we nu nog even een rondje door de woning om het eindresultaat te bekijken en te bespreken.

stappen

De factuur

Voor sommige misschien het minst leuke deel aan onze samenwerking maar ook dit hoort erbij, de factuur. Overigens is de kans groot dat u dermate enthousiast over ons en ons werk bent dat u de eindfactuur met liefde aan ons overmaakt maar dat terzijde. U ontvangt de factuur per email. Deze kunt u per bank aan ons overmaken maar het makkelijkste is betalen via iDEAL of met de QR-code op de factuur.

stappen

De review

Ondanks dat wij een commerciële partij zijn waarbij het financiële gedeelte zorgt voor het levensonderhoud van onze gezinnen en het voortbestaan van het bedrijf is er nog iets belangrijk. Naast het financiële aspect is er namelijk nog een onderdeel wat ons zeer aan het hart gaat, uw mening! Uw mening over ons en onze werkzaamheden is een zeer belangrijk onderdeel in onze groei en het verbeteren van onze onderneming. Helaas neemt niet iedereen de moeite om na afloop een review te schrijven. Het is ook absoluut geen verplichting maar wijzelf kunnen er niet bij dat nadat we zolang contact met elkaar hebben gehad en dat wij de werkzaamheden (hopelijk) naar tevredenheid hebben uitgevoerd er niet even een halve minuut vrij gemaakt kan worden om een mening te ventileren in de vorm van een review. De review die voor u in eerste instantie waarschijnlijk ook belangrijk is geweest om ons als uitvoerende partij voor uw project te kiezen.

Hebben wij u kunnen overtuigen om voor “Het beste merk in stuc- en latex spuitwerk” te kiezen?

Offerte binnen 1 minuut!

Met onze handige calculator ziet u direct wat uw project gaat kosten en ontvangt u een vrijblijvende offerte per e-mail.

stukadoor offertes
Open chat