Onze werkwijze: van offerte tot oplevering

Aangezien wij net iets anders te werk gaan dan menig ander stukadoorsbedrijf voelen wij ons geroepen om u bij de spreekwoordelijke hand te nemen. U zit vast vol met vragen en tast misschien, op sommige vlakken, volledig in het duister over hoe u deze drukke periode zal doorkomen. Geen nood, u bent nu op de juiste plek gearriveerd betreft de wand- en plafondafwerking. Benieuwd hoe onze samenwerking er van begin tot eind zal uitzien? Lees mee met onze stappen en leer!

het beste merk in stuc en latex spuitwerk

stappen

De oriëntatiefase

Op dit moment ligt de oplevering of sleuteloverdracht van uw nieuwe woning misschien nog ver in de toekomst. Maar het is goed dat u zich nu al inleest over welke plafond- en/of wandafwerking het meest geschikt is voor uw situatie. “Regeren is vooruitzien” laten we maar zeggen. Daarbij komt dat onze agenda over het algemeen al 3 tot 6 maanden van tevoren vol zit. Wachten tot het laatste moment voor oplevering is daarom vaak niet zo verstandig. Maar het feit dat u bij ons op de website terecht bent gekomen zegt voldoende over uw intenties, u bent op zoek naar bepaalde informatie over stucen en latexspuiten. Mocht u deze niet direct kunnen vinden tussen de blogs of de veelgestelde vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.

De oriëntatiefase

Op dit moment ligt de oplevering of sleuteloverdracht van uw nieuwe woning misschien nog ver in de toekomst. Maar het is goed dat u zich nu al inleest over welke plafond- en/of wandafwerking het meest geschikt is voor uw situatie. “Regeren is vooruitzien” laten we maar zeggen. Daarbij komt dat onze agenda over het algemeen al 3 tot 6 maanden van tevoren vol zit. Wachten tot het laatste moment voor oplevering is daarom vaak niet zo verstandig. Maar het feit dat u bij ons op de website terecht bent gekomen zegt voldoende over uw intenties, u bent op zoek naar bepaalde informatie over stucen en latexspuiten. Mocht u deze niet direct kunnen vinden tussen de blogs of de veelgestelde vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.

stappen

Vierkante meters berekenen

Veel mensen hebben zelf al een bepaald aantal vierkante meter van de wanden en/of plafonds berekend. Mocht u nou geen idee hebben hoe u het aantal vierkante meter berekend, dan kunt u het beste even ons blog ‘vierkante meter berekenen’ lezen. Het is belangrijk om te weten dat het precieze aantal vierkante meters er in deze fase ook eigenlijk niet echt toe doet. Het is meer een leidraad, zodat u qua kosten en wij qua planning weten waar we ongeveer aan toe zijn. Na ontvangst van de plattegronden voeren wij altijd een herberekening uit. Toch blijft ook onze herberekening een schatting. Het is namelijk zeer lastig om een accuraat totaal aantal vierkante meter van een plattegrond te herleiden. Bij aanvang van de werkzaamheden voeren wij altijd een definitieve nameting uit op locatie. Het aantal vierkante meter uit de nameting bepaald, samen met de vaste meterprijs, het uiteindelijke factuurbedrag. Doorgaans verschilt het aantal m2 op de factuur niet veel van de originele offerte.

 

Vierkante meters
berekenen

 

Veel mensen hebben zelf al een bepaald aantal vierkante meter van de wanden en/of plafonds berekend. Mocht u nou geen idee hebben hoe u het aantal vierkante meter berekend, dan kunt u het beste even ons blog ‘vierkante meter berekenen’ lezen. Als u er echt niet uitkomt kijken wij overigens ook graag even naar uw digitale plattegronden. Het is belangrijk om te weten dat het precieze aantal vierkante meters er in deze fase ook eigenlijk niet echt toe doet. Het is meer een leidraad, zodat u qua kosten en wij qua planning weten waar we ongeveer aan toe zijn. Het maakt in deze fase niet uit als u er met de offerte een meter naast zit. Het aantal vierkante meter op een offerte is altijd een schatting. Ook als wijzelf het aantal vierkante meter berekenen vanaf een plattegrond, is dit een schatting. Het is namelijk zeer lastig om een accuraat totaal aantal vierkante meter van een plattegrond te herleiden. Bij aanvang van de werkzaamheden voeren wij altijd een definitieve nameting uit op locatie. Het aantal vierkante meter uit de nameting bepaald, samen met de vaste meterprijs, het uiteindelijke factuurbedrag. Doorgaans verschilt het aantal m2 op de factuur niet veel van de originele offerte.

stappen

De offerte

Wanneer u voldoende informatie heeft verzameld en glad stucwerk met wit latex spuitwerk bovenaan uw lijstje staat is het tijd voor de offerteaanvraag. Dit werkt supersnel via onze stukadoors offerte tool. Selecteer de juiste pakketvorm(en), vul het aantal vierkante meters, uw gegevens (uw naam en het adres van de nieuwe woning), een indicatie van de gewenste uitvoerdatum (obv prognose aannemer), voeg uw plattegronden toe en klik op de ‘offerte aanvragen button’. Wij nemen nu zo spoedig mogelijk telefonisch contact 

werkwijze

met u op om de offerte en de gewenste uitvoerdatum te bespreken. Wanneer wij aangeven ruimte te hebben, een herberekening hebben uitgevoerd en we beide een goed gevoel over elkaar hebben, kunt u de offerte online accepteren via de link in de mail van de offerte. Na het accepteren van de offerte komt u automatisch bij ons in de (voor)agenda. Wij reserveren nu definitief ruimte in onze (voor)agenda voor uw project.

De offerte

Wanneer u voldoende informatie heeft verzameld en de keuze voor glad sausklaar stucwerk met wit latex spuitwerk heeft gemaakt is het tijd voor de offerteaanvraag. Dit werkt supersnel via onze stukadoors offerte tool. Selecteer de juiste pakketvorm(en), vul het aantal vierkante meters, uw gegevens (uw naam en het adres van de nieuwe woning), een indicatie van de gewenste uitvoerdatum (ook als u nog geen definitieve opleverdatum heeft, meer hierover bij stap 4) en klik op de ‘offerte aanvragen button’. Wij nemen nu zo spoedig mogelijk contact met u op om de offerte en de gewenste uitvoerdatum te bespreken. Wanneer wij aangeven ruimte te hebben in onze (voor)agenda en we beide een goed gevoel over elkaar hebben, kunt u de offerte online accepteren via de link in de mail van de offerte. Na het accepteren van de offerte komt u automatisch bij ons in de (voor)agenda. Wij reserveren nu definitief ruimte in onze (voor)agenda voor uw project.

werkwijze

stappen

Opleveringsupdate

Deze stap geldt over het algemeen enkel voor mensen met nieuwbouwwoningen. Bij renovatie (bestaande) woningen is dit vrijwel nooit aan de orde aangezien er over het algemeen al een vaste datum is van de sleuteloverdracht. Bij nieuwbouwwoningen wordt er enkel een indicatieve opleverdatum of periode gecommuniceerd door de hoofdaannemer. De definitieve opleverdatum wordt pas 6 tot 2 weken voor de opleveringsdatum bekend gemaakt. Tussentijds ontvangt u echter wel vaak een nieuwe prognose inzake de opleverdatum. Wanneer u deze update ontvangt van de hoofdaannemer is het van belang dat u ons hier zo spoedig mogelijk van op de hoogte stelt. Op deze manier kunnen wij de voorlopige uitvoerdatums in onze (voor)agenda scherper stellen zodat wij weten of wij nog nieuwe projecten kunnen aannemen voor een bepaalde periode of juist niet. Niemand is namelijk gebaat bij een te hoge werkdruk. En mocht u in deze fase een kijkdag hebben stellen wij het delen van foto- en videomateriaal van de binnenzijde van uw woning zeer op prijs. Op deze manier hebben we eventuele onvoorziene kosten, zoals het ontbreken van aluminium stucprofielen op uitwendige hoeken bij raamkanten, al ruim voor aanvang van de werkzaamheden in het vizier.

Opleveringsupdate

Deze stap geldt over het algemeen enkel voor mensen met nieuwbouwwoningen. Bij renovatie (bestaande) woningen is dit vrijwel nooit aan de orde aangezien er over het algemeen al een vaste datum is van de sleuteloverdracht. Bij nieuwbouwwoningen wordt er enkel een indicatieve opleverdatum of periode gecommuniceerd door de hoofdaannemer. De definitieve opleverdatum wordt pas 4 tot 6 weken voor de opleveringsdatum bekend gemaakt. Tussentijds ontvangt u echter wel vaak een nieuwe prognose inzake de opleverdatum. Wanneer u deze update ontvangt van de hoofdaannemer is het van belang dat u ons hier zo spoedig mogelijk van op de hoogte stelt. Op deze manier kunnen wij de voorlopige uitvoerdatums in onze (voor)agenda scherper stellen zodat wij weten of wij nog nieuwe projecten kunnen aannemen voor een bepaalde periode of juist niet. Niemand is namelijk gebaat bij een te hoge werkdruk. En mocht u in deze fase een kijkdag hebben stellen wij het delen van foto- en videomateriaal van de binnenzijde van uw woning zeer op prijs. Op deze manier hebben we eventuele onvoorziene kosten al ruim voor aanvang van de werkzaamheden in het vizier.

stappen

De definitieve opleverdatum

Yes! Het is zover, u heeft een definitieve datum ontvangen voor de sleuteloverdracht of oplevering. Eindelijk, nu kunnen we echt beginnen met puzzelen, uh plannen! Maar vooral, puzzelen! Diverse projecten inplannen met tot op het laatste moment ontbrekende opleverdatums is hogeschool puzzelen. Het is namelijk de kunst om ervoor te zorgen dat iedereen tevreden is en blijft. U wilt de werkzaamheden zo vlot mogelijk afgerond hebben en wij willen dit bereiken zonder in een burn-out te belanden. Zodoende zien wij alle projecten perfect naadloos inplannen, naar ieder zijn of haar tevredenheid, als één grote puzzel die keer op keer opgelost dient te worden. Om tijdens het puzzelen over wat spelingsruimte te beschikken hebben wij vaste tijdvakken als uitvoerperiode voor onze pakketvormen. U geeft voor het Pleister&Verf pakket bijvoorbeeld aan dat wij 3 weken vanaf de mogelijke startdatum de tijd hebben om uw wanden af te werken alvorens de vloer gelegd wordt. Dan spreken wij af dat alle stucwerkzaamheden gegarandeerd in deze 3 weken wordt afgerond. De precieze uitvoerdatums volgen wanneer wij alle puzzelstukjes op hun plek hebben gelegd. Kleine tip: leg uzelf (en ons) niet teveel druk op door een te strakke deadline te hanteren. Een te strakke deadline kan verlammend werken en beïnvloedt uw flexibiliteit en redelijkheid. Lees hier meer over de planning van uw nieuwbouwwoning.

De definitieve
opleverdatum

 

 

Yes! Het is zover, u heeft een definitieve datum ontvangen voor de sleuteloverdracht of oplevering. Eindelijk, nu kunnen we echt beginnen met plannen! Samen gaan we een, voor beide partijen, zo geschikt mogelijke datum prikken om de stukadoorswerkzaamheden uit te voeren. Dit gaat altijd in goed overleg. Bij het plannen van een definitieve uitvoerdatum zijn er twee zaken erg belangrijk, uw agenda en die van ons. Om tot een goede beslissing te komen waar we ons beide in kunnen vinden is het belangrijk dat we er ook beide flexibel in staan. Maar met redelijkheid aan weerszijden komen we er altijd uit. Kleine tip: leg uzelf niet teveel druk op door een te strakke deadline te hanteren. Een te strakke deadline kan verlammend werken en beïnvloedt uw flexibiliteit en redelijkheid.

stappen

De uitvoerdatum

Nadat u alle voorzorgsmaatregelen uit onze to-do-list heeft getroffen staan wij op de afgesproken dag, op het afgesproken tijdstip, op de stoep. Na de korte kennismaking en rondje door de woning, starten de werkzaamheden vrijwel direct. Wij werken super efficiënt en iedereen binnen ons bedrijf heeft een vaste taak, die hij bij de start direct tot uitvoer zal brengen. Waar nodig zullen wij u na het einde van de werkdag even contacten om u te vertellen hoe de werkdag is verlopen.

  Verwachten wij nog iets van u in deze fase?

Nou, eigenlijk wel. Naast het uitvoeren van de voorzorgsmaatregelen verwachten wij bij aanvang van de werkzaamheden een huissleutel. Het liefst met een sleutellabel met naam en adres, zodat wij uw sleutel kunnen onderscheiden van andere huissleutels. Uiteraard is sleutelafgifte maar tijdelijk en ontvangt u de sleutel nadat de werkzaamheden zijn afgerond weer netjes van ons terug. Een ander verzoek van onze kant is om, figuurlijk gezien, niet constant de deur plat te lopen tijdens de werkzaamheden. Dit kan misschien nogal vreemd klinken aangezien het uw eigen woning betreft, maar het is voor uw eigen bestwil. Soms komt het voor dat mensen, die van nature misschien iets minder van vertrouwen zijn, zich nogal zorgen kunnen maken.

Daardoor kunnen zij (dikwijls goed bedoeld) de neiging hebben om vaak te langs te komen of zelfs hele dagen aanwezig te zijn. Realiseer u dat door vaak langs te komen, u constant kijkt naar een product wat niet af is. Hierdoor zult u zich enkel meer zorgen maken. Ergens is dit natuurlijk begrijpelijk. Als u een schilderij laat maken door een kunstschilder en u beoordeelt het schilderij halverwege langs de maatstaf van het eindresultaat,  dan zult u zich nog meer zorgen maken en altijd teleurgesteld zijn. En door constant over de schouder mee te kijken en te oordelen legt u (onbedoeld) druk bij de specialisten neer waardoor zij onbewust meer bezig zijn met u dan met uw wanden en/of plafonds. Dit komt de kwaliteit niet ten goede. Sterker nog, de wet van Murphy zal onbedoeld van kracht worden. Heb vertrouwen en laat u verrassen en verbluffen door het eindresultaat!

De uitvoerdatum

Nadat u alle voorzorgsmaatregelen uit onze to-do-list heeft getroffen staan wij op de afgesproken dag, op het afgesproken tijdstip, op de stoep. Na de korte kennismaking en rondje door de woning, starten de werkzaamheden vrijwel direct. Wij werken super efficiënt en iedereen binnen ons bedrijf heeft een vaste taak, die hij bij de start direct tot uitvoer zal brengen. Waar nodig zullen wij u na het einde van de werkdag even contacten om u te vertellen hoe de werkdag is verlopen.

  Verwachten wij nog iets van u in deze fase?

Nou, eigenlijk wel. Naast het uitvoeren van de voorzorgsmaatregelen verwachten wij bij aanvang van de werkzaamheden een huissleutel. Het liefst met een sleutellabel met naam en adres, zodat wij uw sleutel kunnen onderscheiden van andere huissleutels. Uiteraard is sleutelafgifte maar tijdelijk en ontvangt u de sleutel nadat de werkzaamheden zijn afgerond weer netjes van ons terug. Een ander verzoek van onze kant is om, figuurlijk gezien, niet constant de deur plat te lopen tijdens de werkzaamheden. Dit kan misschien nogal vreemd klinken aangezien het uw eigen woning betreft, maar het is voor uw eigen bestwil. Soms komt het voor dat mensen, die van nature  misschien iets minder van vertrouwen zijn, zich nogal zorgen kunnen maken.

Hierdoor hebben zij (soms goed bedoeld) de neiging om vaak te langs te komen of zelfs hele dagen aanwezig te zijn. Realiseer u dat door vaak langs te komen, u constant kijkt naar een product wat niet af is. Hierdoor zult u zich enkel meer zorgen maken. Ergens is dit natuurlijk begrijpelijk. Als u een schilderij laat maken door een kunstschilder en u beoordeeld het schilderij halverwege langs de maatstaf van het eindresultaat,  dan zult u zich nog meer zorgen maken en altijd teleurgesteld zijn. En door constant over de schouder mee te kijken en te oordelen legt u (onbedoeld) druk bij de specialisten neer waardoor zij onbewust meer bezig zijn met u dan met uw wanden en/of plafonds. Dit komt de kwaliteit niet ten goede. Sterker nog, de wet van Murphy zal onbedoeld van kracht worden. Heb vertrouwen en laat u verrassen en verbluffen door het eindresultaat!

stappen

Onze oplevering

Na dagen, weken, maanden of soms zelfs jaren na ons eerste contactmoment is het belangrijkste punt nu aangebroken. Wij hebben onze werkzaamheden volledig afgerond en leveren de woning weer bezemschoon aan u op (met strakke, witte wanden en/of plafonds uiteraard). Samen lopen we nu nog even een rondje door de woning om het eindresultaat te bekijken en te bespreken.

Onze oplevering

Na dagen, weken, maanden of soms zelfs jaren na ons eerste contactmoment is het belangrijkste punt nu aangebroken. Wij hebben onze werkzaamheden volledig afgerond en leveren de woning weer bezemschoon aan u op (met strakke, witte wanden en/of plafonds uiteraard). Samen lopen we nu nog even een rondje door de woning om het eindresultaat te bekijken en te bespreken.

stappen

De nabespreking

Nadat de oplevering op locatie heeft plaatsgevonden houden wij altijd even een telefonische nabespreking. Wij zijn namelijk zeer benieuwd hoe u ons vanaf het begin tot het eind ervaren heeft. Wat heeft u als zeer positief ervaren? Maar ook mogelijke verbeterpunten komen wij graag ten gehore. Wij streven ernaar om dit binnen een dag te doen. Ook bespreken wij even kort de factuur. Deze ontvangt u na afloop van ons gesprek per mail. U kunt de factuur per bank aan ons overmaken, maar het makkelijkste is betalen via iDEAL of met de QR-code op de factuur.

De factuur

Voor sommige misschien het minst leuke deel aan onze samenwerking maar ook dit hoort erbij, de factuur. Overigens is de kans groot dat u dermate enthousiast over ons en ons werk bent, dat u de eindfactuur met liefde aan ons overmaakt, maar dat terzijde. U ontvangt de factuur per email. Deze kunt u per bank aan ons overmaken, maar het makkelijkste is betalen via iDEAL of met de QR-code op de factuur.

stappen

De review

Bij de telefonische nabespreking heeft u (hopelijk) al uw ongezouten mening over onze werkzaamheden gegeven. Maar wij zouden het helemaal fantastisch vinden als u dit in een online review kenbaar zou willen maken. Dit hoeft overigens echt geen nieuw boekenweekgeschenk te worden. Een diepgaande tekst stellen wij uiteraard zeer op prijs maar ook een korte review wordt gewaardeerd. Als het maar oprecht en authentiek is. U vindt het zelf immers ook fijn om meningen van anderen te lezen voordat u met ons in zee gaat.

De review

Natuurlijk zijn wij een commerciële partij, waarbij het spreekwoordelijke ‘brood op de plank brengen’ een belangrijk onderdeel is. Maar er is nog iets essentieels om ervoor te zorgen dat wij ons geliefde vak kunnen blijven uitvoeren, namelijk de review oftewel uw mening! Uw mening zorgt ervoor dat wij scherp blijven en constant zaken kunnen verbeteren. Geen inspiratie? Geeft niks, we vragen u niet het nieuwe boekenweekgeschenk te schrijven. Het hoeft echt niet lang en diepgaand te zijn (dit mag overigens wel) als het maar oprecht en authentiek is. U vindt het zelf immers ook fijn om meningen van anderen te lezen voordat u met ons in zee gaat.

Samenwerken? Start met een offerte!

Offerte binnen 1 minuut!

Met onze handige calculator ziet u direct wat uw project gaat kosten en ontvangt u een vrijblijvende offerte per e-mail.

stukadoor offertes