Leestijd: 4 minuten

De waarheid over kluswebsite Werkspot

Kluswebsites, klusplatformen en offerte sites. Het kan superhandig zijn voor de opdrachtgever of voor de kleine of beginnende vakman. Voor de echte serieuze partijen (opdrachtgever en vakman) een blok aan hun been en één groot hoofdpijndossier. Heel eerlijk zijn wij ook ooit eens begonnen op een kluswebsite, veruit de bekendste van Nederland, genaamd Werkspot. Wij kunnen niet ontkennen dat dit voor ons stukadoorsbedrijf een periode ook prima heeft gewerkt. Toch werd op een bepaald moment de ergernis groter dan de daadwerkelijke uitkomst. En wanneer iets meer energie en geld kost dan dat het oplevert kan je beter de spreekwoordelijke handdoek in de ring gooien.

Werkspot stukadoor

Onze Werkspot ervaringen

Laten we vooropstellen dat het onmogelijk is om elke kluswebsite en elk klusplatform over één kam te scheren. Er zijn ook platformen waar mensen goede ervaringen mee hebben en die wel goede reviews hebben. We moeten dan ook direct aangeven dat dit betoog puur berust op onze eigen slechte Werkspot ervaringen en onze ergernis als bedrijf zijnde richting de kluswebsite Werkspot. Het betreft dus slechts onze mening als bedrijf.

Uw nieuwbouw wanden in 3 dagen laten stucen en latex spuiten?

Verdienmodel Werkspot

Bij elk commercieel bedrijf moet er een verdienmodel zijn, zo ook bij ons en tevens bij Werkspot. Er moet geld verdiend worden anders heeft het bedrijf geen bestaansrecht. Het geld dient naast het bekostigen van leuke dingen en het onderhouden van onze gezinnen voor het voortbestaan van de onderneming, omdat we op die manier kunnen blijven doen wat we het liefste doen. Het geld is het middel om het doel, hetgeen wat we het liefste doen, zo lang mogelijk te blijven uitoefenen.

Voor de oprechte en bewuste bedrijven is het geld dus maar een middel. Het doel is vaak veel groter dan het model simpelweg geld verdienen. Het doel van Wandgrimeurs.nl is bijvoorbeeld “Het leveren van topkwaliteit producten voor het scherpste tarief op een eerlijke en de best communicatieve manier,” dit is wat wij het liefste doen. Het doel voor kluswebsites, klus platformen en offerte sites kan bijvoorbeeld zijn: “Mensen van vraag en aanbod bijeenbrengen.” Op deze manier snijdt het mes aan twee of eigenlijk drie kanten. Aan de vraagkant (de klant/opdrachtgever), de aanbodkant (de vakman) en de bemiddelende partij (het klusplatform). Met een oprecht goed doel zal het middel vanzelf volgen.

Hoe werkt Werkspot?

Hoe werkt Werkspot? Simpel, Werkspot werkt zoals praktisch elk bedrijf werkt als het blijft groeien. Het eigenlijke doel verandert gaandeweg naarmate het bedrijf groter wordt. Hier kunnen de oprichters vaak niet eens meer wat aan doen, als deze überhaupt nog aan boord zijn. Zodra er door externe partijen investeringen gedaan worden of erger nog, bedrijven in z’n totaliteit worden verkocht aan (buitenlandse) investeringsmaatschappijen is het hek van de dam. De vaak buitenlandse aandeelhouders hebben nog maar één doel binnen het verdienmodel en dat is winst! Hoe maakt niet uit, als er maar ordinair veel geld verdiend wordt. Een vervelende bijkomstigheid is dat over het algemeen de hele ziel van een onderneming verdwijnt. Om even terug te komen op het verhaal van het mes, het snijdt nog maar aan één kant. En daar horen de oorspronkelijke partijen van vraag en aanbod niet meer bij.

Wenst u supergladde en witte nieuwbouw plafonds?

Hoge tarieven en klachten Werkspot

Aan de buitenkant proberen de kluswebsites zoals Werkspot de mensen/klanten aan de vraagzijde op elk mogelijke manier te lokken onder het mom van “extra kwaliteitseisen, juiste vakmannen” etc. Maar aan de binnenkant, de aanbodzijde, bevinden zich hoofdzakelijk nog maar ‘contactgestoorde en kwalitatief ongeschikte vaklieden.’ Mede dankzij de hoge tarieven en het immorele verdienmodel pakken de laatste toppers die er zijn één voor één hun biezen. Door hun eigen klachten, maar ook gevoed door klachten van andere vakmannen over Werkspot, komen ze langzaam tot het besef dat ze worden uitgewrongen, uitgemolken en misschien wel compleet afhankelijk zijn geworden. Het kost nu meer energie en geld dan dat het oplevert. En dan zit er maar één ding op; “De handdoek in de ring gooien”.

Werkspot opzeggen en account verwijderen

Na de definitieve keuze om de handdoek in de ring te gooien zit er maar één ding op, het Werkspot account verwijderen. Werkspot opzeggen is in principe niet meer nodig aangezien je als vakman niet aan een abonnement vastzit. Echter is het wel fijn dat de, misschien inmiddels verouderde, bedrijfsgegevens in het werkspot account verwijderd worden. Zodat de gegevens uit het account online definitief onvindbaar worden. Op het klusplatform Werkspot maar net zo goed in Google.

Is je klus plaatsen op een kluswebsite of offerte site verstandig?

Uiteraard kan je natuurlijk prima klussen plaatsen op een klusplatform. Ondanks de vervelende verhalen bestaan er ook wel degelijk goede verhalen. Het feit is echter wel dat de echte top vakmannen geen veredeld marketingbedrijf als een kluswebsite of offerte site nodig hebben om aan werk te komen. Het werk komt naar hen toe door mond tot mond reclame doordat zij vaak al jarenlang goed werk leveren. Anderzijds doordat vakmannen of vakbedrijven de online marketing zelf aanpakken om goed gevonden te worden.

Uw woning laten stucen en latex spuiten zonder gezeur?

Nadeel van kluswebsites

Het nadeel voor de eindklant, de opdrachtgever die de klus wilt plaatsen op het klusplatform, is dat zij hengelen naar de diensten van vakmannen die eerder het predicaat B of zelfs C garnituur verdienen dan de term ‘vakman’. Een ander nadeel aan een kluswebsite als tussen partij is dat de kluswebsite ook aan de klus wilt verdienen, wat op zich natuurlijk heel logisch is. Dit resulteert voor de eindklant echter in een hogere totaalprijs of in een gefrustreerde vakman over de vloer die vind dat hij te weinig betaald krijgt of financieel benadeeld wordt door de kluswebsite.

Werkspot stukadoor

Werkspot alternatief

Er zijn legio alternatieven voor klus platformen zoals Werkspot. Denk aan andere kluswebsites als Homedeal of Casius. Een ander goed Werkspot alternatief die diverse en veelomvattende projecten aannemen is het bedrijf de Klussenier.  Het beste alternatief is direct bij relevante bedrijven een offerte aanvragen. Bij veel bedrijven kunt u dit direct online doen d.m.v een handige calculatietool.

Werkspot stukadoor

Zoals eerder aangegeven zijn wij ook ooit begonnen als stukadoor met het aanbieden van stucwerk en latex spuitwerk op Werkspot. Maar waar u op Werkspot zoekt naar een geschikte partij voor het stucen en latex spuiten van uw wanden en plafonds, kunt u dit natuurlijk ook direct online doen op Google. Dit kan op de term ‘werkspot stukadoor’ maar misschien kunt u beter op zoek naar gewoon een echte stukadoor in plaats van een fictieve Werkspot stukadoor. Enkel de term ‘stukadoor’ geeft al ruim 1 miljoen resultaten. Daar zit vast de juiste stukadoor voor uw project tussen. Dit wetende heeft u Werkspot niet meer nodig. Wie wel eigenlijk?

Offerte binnen 1 minuut!

Met onze handige calculator ziet u direct wat uw project gaat kosten en ontvangt u een vrijblijvende offerte per e-mail.

stukadoor offertes