Veelgestelde vragen

Wij doen er alles aan om een zo transparant mogelijk beeld te schetsen. Toch kunnen wij ons voorstellen dat u nog vragen heeft. De meest voorkomende vragen over stucen en latex spuiten hebben wij alvast voor u geselecteerd. Vul een zoekwoord in in de zoekbalk en de beschikbare vragen en bijbehorende antwoorden komen naar boven.

Staat uw vraag er niet tussen? Mail of whatsapp ons, wij voorzien u zo snel mogelijk van een antwoord.

Alle vragen

FAQ

Nee, in de regel is ons werkgebied Noord- en Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland. Meer weten over ons werkgebied en de steden waar wij werkzaam zijn? Bekijk onze werkgebied pagina.

Categorie: FAQ

Behangklaar is een term die aangeeft voor welk type afwerkingslaag een wand geschikt is. Lees hier meer over in ons blog: “Norm behangklaar opleveren“.

Categorieën: Behangklaar, FAQ

Sausklaar is een term die aangeeft of een wand of plafond klaar is om geschilderd te worden. Lees hier meer over in ons blog “Tolerantie sausklaar stucwerk”

Categorieën: Behangklaar, FAQ, Sausklaar, Stucen

Dunpleister is een gebruiksklare dunne egalisatiepleister. Deze vorm van stucen wordt machinaal verspoten d.m.v. een airless dunpleister machine. Lees meer over dit type spuitpleister in ons blog over dunpleister.

Categorieën: Dunpleister, FAQ

Wij kiezen voor een vaste korting zodat het voor alle partijen zo simpel en transparant mogelijk is. Wij maken geen onderscheid tussen mensen of de grootte van een project. Uitzonderingen daargelaten, een afname van minder dan 100m2 is in overleg en boven de 1000m2 is dus een vaste korting.

Deze korting is gebaseerd op kostenefficiëntie en opgebouwd uit een aantal factoren. Wij kunnen besparen op brandstof en een stukje marketing. En nog belangrijker, we kunnen onze werkdagen efficiënter indelen waardoor we geen werkuren en reistijd verliezen. Meer weten? Lees het in ‘Hoe werkt de burenkorting?’.

Categorie: FAQ

Er zijn een aantal aspecten waar u op moet letten tijdens de zoektocht naar de juiste stukadoor. Benieuwd welke aspecten dit zijn? Lees het in ons blog “Top 7 checklist: Hoe kies ik de beste stukadoor voor mijn project?”

Dit zou kunnen wanneer u deze bekleedt met gips- of stucplaten. Dit maakt het echter wel een stuk prijziger dan dat u de platen zou afwerken met ons ‘Zolder spuiten’ pakket. Lees meer over dit onderwerp in ons blog “Spaanplaat op zolder stucen of verven?”

Categorieën: FAQ, Info, Stucen, Zolderplaten

Absoluut, wij werken uitsluitend met onze eigen mensen. Dit heeft een aantal redenen. Wilt u weten welke redenen wij hiervoor hebben? Lees het in ons blog ‘Stuc- en latex spuitwerk uitbesteden aan huurlingen of ZZP’ers’

Categorieën: FAQ, Info

Dit kan beide. Enkel met de combinatie van een anhydriet/tegelvloer komen wij na het leggen van de (eind)vloer. Op deze ondervloer mag namelijk onder geen beding latex komen. Dit heeft te maken met de hechting van de tegels op het anhydriet.

Categorie: FAQ

Ja, dit komt zeker voor. Vooral in nieuwbouwwoningen zijn vaak fermacell platen te vinden. Voor meer info over fermacell platen stucen verwijzen wij u graag door naar ons blog over dit onderwerp genaamd ‘Fermacell, de nachtmerrie van elke nieuwbouweigenaar’

Categorieën: FAQ, Stucen, Wanden, Wanden

Jazeker, het Stuc&Verf pakket is geschikt voor bestaande woningen, ook wel renovatiewoningen genoemd. Lees meer over het stucen van renovatiewoningen in het blog “Muren glad maken in een renovatiewoning”

Categorieën: FAQ, Plafonds, Stucen, Wanden

Nee, wij spuiten altijd maar één kleur latex. Standaard is dit RAL9016, andere lichte tinten zijn ook mogelijk maar altijd in overleg en tegen een kleine meerprijs. Wenst u verschillende accentkleuren op uw wanden zal dit met de ouderwetse roller moeten gebeuren. Dit voeren wij echter bewust niet uit. Wilt u weten waarom? Lees ons blog ‘Muur verven op kleur‘.

Categorie: FAQ

Nee, behangklare wanden zijn niet geschikt om direct overheen te spuiten. Lees hier meer over in ons blog: “Behangklare wanden schilderen“.

Uiteraard. Na afronden van de werkzaamheden ruimen wij alles op, nemen ons afval mee en leveren de woning weer bezemschoon aan u op.

Categorie: FAQ

Nee, wij zijn van origine een stukadoorsbedrijf en geloven in de kwaliteit en veelzijdigheid van stucwerk. Als een woning echt gaat werken zal een dun vliesbehang de boel niet bij elkaar houden. Daarnaast is behang niet te repareren en mocht u in de toekomst over het behang willen stucen zal geen enkele serieuze partij garantie op de hechting van het stucwerk willen geven.

Categorie: FAQ

Jazeker, wij plaatsen de aluminium stucprofielen voor 12,- ex. btw. per strekkende meter. In het Stuc&Verf pakket zitten deze zelfs al inbegrepen.

 

Categorie: FAQ

Wij zijn regelmatig op zoek naar nieuw talent. Bekijk de actuele vacature status op de ‘stukadoor worden’ pagina.

Categorieën: FAQ, Vacatures

‘Moet’ klinkt misschien iets dwingend. Het verven van gestucte muur is of het schilderen van stucwerk is absoluut niet verplicht. Maar in principe is de muur en/of het plafond niet ‘af’ zonder de eindlaag, de latex of muurverf. Naast het optische aspect, heeft het verven ook een praktische functie. De muur is na het verven beter afneembaar en dus makkelijker schoon te houden.

Hoe moet je een gestucte muur verven?

Bij vers een vers gestucte muur doet u er verstandig aan om deze voor het verven eerst even na te lopen met fijn schuurpapier. Ondanks dat de stukadoor uw wand sausklaar heeft opgeleverd kan het altijd voorkomen dat er misschien nog een aanzet van het spackmes zichtbaar is. Dit schuurt u in deze fase gemakkelijk weg. Denk er wel aan dat u schuurpapier gebruikt met een fijne korrel. Minimaal korrel 220, maar het liefst korrel 320 of hoger. Tevens kan het voorkomen dat er misschien een kras of een buts in de gestucte muur zit. Dit kunt u prima vullen met behulp van een plamuurmes en een krimpvrije muurvuller.

Afplakken voor het verven

Voordat we gaan verven is het raadzaam om eerst even af te plakken. Afplakken zorgt ervoor dat alle delen die niet verf voorzien moeten worden schoon blijven. Tevens zorgt goed afplakken voor strakke lijnen bij aangrenzende muren en plafonds. Plak allereerst de vloer af met schilderstape en stucloper. Vervolgens plakt u de aangrenzende muren of plafonds die u niet wilt verven af met tape. Zijn deze muren of plafonds al geschilderd kunt u deze delen het beste met paarse schilderstape afplakken. Paarse schilderstape heeft de minste plakkracht. Doordat de plakkracht minimaal is is de kans dat u bij het verwijderen van de tape delen verf meetrekt zeer klein.

Een gestucte muur voorstrijken

De gestucte muur voorstrijken zorgt ervoor dat de zuiging van het verse stucwerk wordt opgeheven. Zie de muur als een grote spons. Wanneer de droge spons in aanraking komt met vocht zal deze de neiging hebben om het vocht tot zich te nemen, op te zuigen. Dit effect heeft de verf ook op een gestucte muur. De muur zal het vocht uit de verf onttrekken met een vlekkerige muur als gevolg. Om dit op te heffen en ervoor te zorgen dat het eindresultaat er strak en egaal uitziet is het voorstrijken van gestucte muren essentieel. Tevens zorgt de voorstrijk voor een goede hechtbrug tussen de vers gestucte muur en de latex of muurverf.

De muur texen!

Eindelijk, het zover! Nadat u de muur volledig heeft geprepareerd, is het moment daar. U gaat de muur texen, de muur witten, de muur verven of de muur sauzen. Hoe u het ook noemt, het komt allemaal op hetzelfde neer, u gaat de muur schilderen! Naast de keuze voor een goede kwalitatieve verf is het gebruik van goed gereedschap als een vachtroller ook zeer belangrijk, bespaar hier dan ook niet op. De hoeken doet u met behulp van een kwast en een kleine roller en de grote delen met een grote vachtroller. Let er tijdens het verven van de gestucte muur voornamelijk op dat u nat-in-nat blijft werken en ga aan één stuk door. Delen rollen waarbij de baan ernaast al droog is staat een egaal eindresultaat zonder banen namelijk in de weg.

 

Wenst u uw hele woning van stuc- en/of latex spuitwerk te voorzien? Bekijk pakketten

Dit komt zeker voor. Toch zijn wij hier erg voorzichtig mee in verband met de vaak geleverde kwaliteit van de sausklare wanden en/of gestucte plafonds. Meer weten? Lees ons blog ‘Uw nieuwbouwwoning sausklaar laten maken vanuit de bouw?

Geen probleem. Aan de hand van plattegronden kunt u een ruwe schatting van het aantal vierkante meters berekenen. Met deze vierkante meters kunt u zelf onze handige calculatietool invullen waarna u direct een vrijblijvende offerte per mail ontvangt. Komt u er zelf niet uit? Zet de plattegronden met een korte begeleiding op de mail en wij helpen u graag.

Categorie: FAQ

Absoluut, het Stuc&Verf pakket is geschikt voor het glad maken van granol muren. Lees meer over het glad maken van granol muren in het blog “Granol muur glad maken”.

Categorieën: FAQ, Granol, Wanden, Wanden

Dit komt een enkele keer voor en is altijd bespreekbaar. Wij nemen echter het liefst alle verantwoording voor uw wanden en/of plafonds zelf op ons en zien de losse diensten daarom als één product. Zodat de betrokken partijen nooit naar elkaar hoeven te wijzen mocht er zich een kwaliteitsprobleem voordoen.

Categorieën: FAQ, Info, Pakketten, Stucen

Nee in principe gebeurt dit zelden. Enkel bij het Pleister&Verf pakket zou het kunnen voorkomen. Soms constateren we bijvoorbeeld voor aanvang van de werkzaamheden dat er geen aluminium stucprofielen zijn geplaatst op de uitwendige hoeken (dagkanten) van wanden bij raamkozijnen. Wij adviseren dan dit alsnog te doen, omdat hoeken hier sterker en strakker van worden. Dit is echter geen verplichting.

Als wij in de woning punten tegenkomen die voor hogere kosten kunnen zorgen zullen wij dit altijd eerst met u overleggen. Niemand is gebaat bij verrassingen, u niet qua kosten en wij niet qua planning. Meer weten over onvoorziene kosten?

Categorie: FAQ

Goede vraag waarop het antwoord voor iedereen verschillend kan zijn. Er bestaat ook geen goed of fout antwoord. Kies vooral wat u mooi vindt. Als de keuze echter puur om scheurtechnische redenen gedaan wordt kunt u het beste voor glad stucwerk kiezen. Bij scheuren in het stucwerk is een glad oppervlak namelijk beter te repareren. Lees er meer over in ons blog “De beste wandafwerking voor een nieuwbouwwoning”.

Bij nieuwbouw stucen is dit over het algemeen niet nodig. In de kern worden alle nieuwbouwwoningen in Nederland hetzelfde opgeleverd. Aan de hand van plattegronden kan een redelijke schatting van het aantal vierkante meters gemaakt worden. Bij aanvang van de werkzaamheden zal er een definitieve nameting worden uitgevoerd. Het aantal vierkante meters van de nameting zal het uiteindelijke factuurbedrag bepalen. Het uiteindelijke factuurbedrag zal dan ook altijd iets afwijken van het bedrag op de offerte. Enkel de vierkante meter prijzen staan van tevoren vast.

Voor renovatiewoningen is dit lastiger, elke renovatiewoning is namelijk weer net even anders. De Corona crisis heeft echter bewezen dat met behulp van foto- en videomateriaal en wat extra telefonische aandacht het eigenlijk prima mogelijk is. Wel is het zaak om alerter te zijn op eventuele onvoorziene kosten zodat deze ruim voor aanvang van de stukadoorswerkzaamheden kunnen worden getackeld.

 

 

Categorie: FAQ

Ja absoluut! Dit komt vaak voor in nieuwbouwwoningen. Het Stuc&Verf pakket wordt dan gecombineerd met het Pleister&Verf pakket voor behangklare wanden. Voor meer info over het stucen van plafonds verwijzen wij u graag door naar ons blog ‘Plafond stucen in nieuwbouw en renovatiewoningen’

Categorieën: FAQ, Pakketten, Plafonds, Plafonds, Stucen

Jazeker, wij maken gebruik van een dampdoorlatende latex verf. Dit type latex is onder andere zeer geschikt voor vochtige ruimtes zoals de badkamer. Doordat de latex dampdoorlatend is kunnen gestucte plafonds en/of wanden blijven ademen waardoor de kans op schimmel nihil is.

Badkamer verf noodzakelijk?

Veel mensen hebben geen idee dat niet elke latex verf geschikt is voor een vochtige ruimte zoals een badkamer. Kiezen voor een verkeerd type latex kan schimmel in een badkamer in de hand werken. Het is daarom van belang dat er in een badkamer altijd wordt gekozen voor een dampdoorlatende latex. Een dampdoorlatende latex zorgt ervoor dat een plafond of een wand in de badkamer vocht in zich kan opnemen maar later ook weer kan afvoeren. Voor het voorkomen van schimmel in de badkamer is deze vochtregulerende eigenschap essentieel. Je zou dit type latex als een schimmelwerende of anti schimmel verf kunnen zien.

Badkamerverf of ventilatie

Het is een misvatting dat bij gebruik van een ademende badkamer verf er geen enkele vorm van ventilatie meer hoeft plaats te vinden. Sterker nog goede ventilatie in de vorm van een geopend raam of goede mechanische afzuiging is nog steeds de allerbelangrijkste factor om schimmel in de badkamer te voorkomen. Maar het een kan niet zonder het ander. Een speciale badkamer latex verf kan niet zonder goede ventilatie en een goede ventilatie kan niet zonder een latex verf voor badkamers. Maar gezamenlijk zorgen zij ervoor dat elk badkamerplafond schimmelbestendig is.

Hoe herken je latex verf voor badkamers?

Het is niet zo dat je eenduidig kan zeggen waaraan je verf voor badkamers kan herkennen. Aan de verf zelf is het lastig te zien. Let er vooral op dat de latex dampdoorlatend en vochtregulerend is. Het moet altijd op de verpakking staan of uit het kenmerkenblad op te maken zijn. Over het algemeen is de latex of muurverf uit het hogere segment, die tevens een schrobklasse 1 predikaat heeft, per definitie altijd dampdoorlatend en anti schimmel.

Wandgrimeurs.nl gebruikt uitsluitend kwaliteitsproducten waaronder een dampdoorlatende schrob- en dekkingsklasse 1 latex. Deze hoogwaardige latex spuiten wij d.m.v. een airless verfspuitmachine.

 

Benieuwd naar onze pakketvormen? Bekijk pakketten

Ondanks dat wij een schrobklasse 1 latex gebruiken is dit niet een specifiek afwasbare muurverf voor in een keuken. Wij raden aan om de delen op de wand bij het aanrecht extra te behandelen met geschikte coating. Ook een schrobklasse 1 latex is na verloop van tijd niet bestand tegen vet en andere viezigheid. Na het latex spuiten een transparante coating aanbrengen op een keukenmuur is echter een simpele, goedkope maar vooral een nette praktische oplossing.

Afwasbare muurverf keuken

In de regel is geen enkele muurverf bestand tegen de viezigheid in een keuken. Zelfs de hoogste schrobklasse, klasse 1 verf, is hier niet geschikt voor. Het regelmatig schrobben van een schrobklasse 1 verf zorgt voor glimmende plekken op de wand en is tot op een zeker moment niet meer wit te houden. Er bestaan echter wel speciale afwasbare muurverven. Deze verf heeft vaak een meer zijdeglans effect in plaats van het massaal gewenste matte effect. Tevens is dit type verf vaak aan de prijzige kant en lastiger machinaal te verspuiten. Is er dan geen ander alternatief voor een goede afwasbare verf? Zeker wel! Voor mensen die absoluut geen tegels, een enorme spatrand of een glasplaat op de achterwand in de keuken willen maar hun gestucte muur willen behouden is er de transparante coating!

Transparante coating keukenmuur

Een transparante coating aanbrengen op een keukenmuur is dé manier om te zorgen dat dit deel van uw muur goed schoon te houden is zonder dat u de muurverf tijdens het schoonmaken beschadigd. U moet de coating zien als een doorschijnend ‘lamineer’ laagje op basis van twee componenten polyurethaan. Het enige nadeel wat deze coatings met zich meebrengen is zij ervoor kunnen zorgen dat de wand zijn ultramatte uitstraling verliest. Stel dat u op één wand een deel wil behandelen met een coating is er een kans dat er een overgang waarneembaar is tussen de afwerkingen. Waar de muurverf zeer mat is kan het deel dat met de transparante coating is behandeld minder mat ogen. Het zou zelfs een zijdeglans effect kunnen geven.

Afwasbare coating keuken zelf aanbrengen

Het fijne van de transparante coating is dat, naast dat dit een relatief goedkope oplossing betreft, deze simpel zelf aan te brengen is. Wanneer de latex volledig uitgehard is kan de coating eenvoudig met behulp van een kwast en een lakroller in twee lagen worden aangebracht. Dit is zelfs voor de doe-het-zelver met twee linkerhanden en zonder enige ervaring een fluitje van een cent. Zorg er wel voor dat u de niet te behandelen delen goed afplakt zodat bijvoorbeeld uw keuken vrij blijft van mogelijke spetters coating. Meer weten over een geschikte coating en hoe deze verwerkt dient te worden? Wij verwijzen u graag door naar een blog van een online concullega, Verfwebwinkel. Zij hebben er zelfs een handig tutorial filmpje voor gemaakt.

 

Wenst u uw hele woning van stuc- en/of latex spuitwerk te voorzien? Bekijk pakketten

Dit is een lastige vraag die bij elke situatie anders kan zijn. De factoren die hierbij een rol kunnen spelen zijn: de dikte van het stucwerk, tijd van het jaar en de mate van ventilatie en luchtcirculatie. Doorgaans is traditioneel stucwerk binnen 1 á 2 weken droog. Dunpleister is zelfs al na één dag droog. Lees hier meer over in ons blog ‘Droogtijd van stucwerk’.

 

Categorieën: Drogen, Drogen, FAQ, Info, Stucen, Stucen

Dat kan per project verschillend zijn. Om u hier toch een beter beeld bij te geven hebben wij een blog over dit onderwerp geschreven. Lees er meer over in ‘Hoelang duren de stukadoorswerkzaamheden?’ 

Categorieën: FAQ, Info, Volgorde

Goede vraag die wij niet 1,2,3 voor u kunnen beantwoorden. Allereerst hangt de keuze voor een juiste stukadoor af van het type project. Wij zijn bijvoorbeeld gespecialiseerd in het snel en volledig afwerken van grote oppervlakken, zoals hele woningen voorzien van stuc- en latex verfspuitwerk. Bij kleine opdrachten als een enkel wandje stucen zijn wij misschien niet de juiste partij voor u. Meer weten over dit onderwerp? Lees ons blog ‘Stukadoor nodig?’

Een interessante vraag waar wij zelfs een blog over geschreven hebben. Laat u meevoeren op een grammaticale stuc reis in ons blog ‘Stucen, stuken, stuccen, stukken en stucken’

Uw aannemer communiceert altijd een bepaalde opleverperiode door. Na het online ondertekenen van de offerte komt u bij ons, met deze geschatte opleverdatum, in de (voor)agenda. Wij reserveren op deze manier ruimte voor uw project. Zodra u een definitieve opleverdatum aan ons doorgeeft plannen wij in overleg, een voor beide partijen, zo geschikt mogelijke startdatum in.

Categorie: FAQ

Goede vraag! Helaas is hier geen eenduidig antwoord op te geven. Toch zijn er wel een aantal indicatoren aan te wijzen. Denk bijvoorbeeld aan zijn of haar voorkomen en communicatie. Anderzijds kunnen meningen van voorgaande klanten al een aardig beeld schetsen met wat voor type stucer u te maken heeft. Lees voor meer info over dit onderwerp ons blog ‘goedkope stukadoor’.

De juiste stucer voor uw project!

Net als dat er diverse type schaatsers zijn, denk aan sprinters, marathonschaatsers en alles wat zich hier tussenin bevindt, bestaat er ook voor elke stuc opdracht of klus een ander type stucer. Niet elke stukadoor is automatisch geschikt voor uw project. Waar de ene stucer zich enkel toespitst op glad stucwerk, is de ander weer gespecialiseerd in betonstuc. En waar een alleenwerkende stucer niet zo vrolijk wordt van een groot woonkamer plafond, is dat voor een ingewerkt team van drie stucers ‘a walk in the park’. Wandgrimeurs.nl is gespecialiseerd in gladde witte wanden en/of plafonds waarbij wij (over het algemeen) totale woningen van stuc- en latex spuitwerk voorzien.

Stucer in nieuwbouw en renovatie

Mede dankzij de komst van nieuwe stuctechnieken is de stucer van tegenwoordig iets innoverender dat de stucer van een aantal jaar geleden. Dit is vooral merkbaar bij nieuwbouw stucen. Het stucen van nieuwbouw wanden gebeurt bij de vooruitstrevende stukadoorsbedrijven enkel nog met dunpleister. Het stucen met dunpleister is mogelijk doordat dikke traditionele stuclagen op de opgeleverde wanden totaal overbodig zijn. Deze wanden worden immers al behangklaar opgeleverd oftewel de wanden zijn al vrij vlak en glad. Stucen met dunpleister kent twee grote voordelen. Het is goedkoper en sneller, maar oogt exact hetzelfde als traditioneel stucwerk in bijvoorbeeld renovatie woningen.

Stukadoor die latex spuit?

Het witten of schilderen van wanden en plafonds begint steeds meer een onderdeel van de stukadoor te worden. Mede veroorzaakt door de eeuwige discussie met betrekking tot de kwaliteit van het stucwerk. De schilder beticht de stucer van het leveren van een te lage kwaliteit stucwerk. Terwijl de stucer op zijn beurt weer aangeeft dat het nalopen of licht opschuren van het stucwerk behoort tot degene die de eindlaag aanbrengt. Kortom een vervelende discussie waar de klant altijd het slachtoffer van is. Is er een oplossing? Absoluut, het stucwerk laten latex spuiten door de stucer. De bovengenoemde discussie ligt ten grondslag aan het ontstaan van Wandgrimeurs.nl. Wij leveren enkel stuc- en latex spuitwerk in één overzichtelijk totaalpakket zodat het ‘oude vingertje wijzen’ tussen het stucen en sauzen definitief tot het verleden hoort.

 

Benieuwd naar onze pakketvormen? Bekijk pakketten

Ondanks dat dit zelden voorkomt zijn wij ook maar mensen en die maken af en toe fouten. Mocht er zich een probleem voordoen door toedoen van ons zullen wij er alles aan doen om dit probleem op te lossen. Wij verstoppen ons niet en staan u altijd netjes te woord!

Categorie: FAQ

Simpel, de hoogte vermenigvuldigd met de breedte geeft het aantal m2 aan. Meer weten over het berekenen van m2? Lees het blog ‘Vierkante meter berekenen’.

Nee, hebben we niet! Niemand zit te wachten op onbegrijpelijke juridische teksten, wij ook niet. Wij proberen onze werkwijze of ‘regels en voorwaarden’ zo goed mogelijk uit te leggen op onze website. Maar ook wij zijn net mensen en missen wel eens iets. Laten we elkaar vooral beloven dat we gezond verstand gebruiken, logisch nadenken en redelijk zijn. Dan komen we er altijd wel uit en wie weet worden we vrienden voor het leven. Twijfelt u ergens over, of heeft u een goede tip? Laat het ons weten. We staan voor u klaar!

Categorie: FAQ

Ja. Beide partijen kennen elkaar over het algemeen nog niet waardoor het aan beide zijden voor een bepaalde spanning kan zorgen. We weten immers nog niet wat we aan elkaar hebben. Om te zorgen dat beide partijen iets meer zekerheid hebben en elkaar niet laten zitten hanteren wij bij projecten vanaf €3000,- ex. Btw. de 20-40-40 regeling. U betaalt 20% voor aanvang van de werkzaamheden, 40% tijdens of na afronding van de 1e fase en 40% achteraf, na afronding van de totale werkzaamheden.

Categorie: FAQ

Wij kiezen voor een vaste korting zodat het voor alle partijen zo simpel en transparant mogelijk is. Wij maken geen onderscheid tussen mensen of de grootte van een project. Uitzonderingen daargelaten, een afname van minder dan 100m2 is in overleg en boven de 1000m2 is dus een vaste korting.

Deze korting is gebaseerd op kostenefficiëntie en opgebouwd uit een aantal factoren. Wij kunnen besparen op brandstof en een stukje marketing. En nog belangrijker, we kunnen onze werkdagen efficiënter indelen waardoor we geen werkuren en reistijd verliezen. Meer weten? Lees het in ‘Hoe werkt de burenkorting?’.

Categorie: FAQ

Nee, geen enkele partij kan u garanderen dat er in de toekomst geen scheuren in het stucwerk zullen optreden. Wij doen er echter alles aan om scheurvorming te vermijden door het plaatsen van wapeningsgaas en het insnijden en kitten van alle inwendige hoeken. En mocht er onverhoopt toch een scheur optreden mag u ons altijd bellen zodat we het kunnen repareren.

Categorie: FAQ

Ja, om u van de hoogste kwaliteit en service te kunnen voorzien gelden onze scherpe tarieven bij oppervlakten vanaf 100m2. Bij een afname van minder dan 100m2 zouden extra kosten gerekend kunnen worden. Twijfelt u over uw project? Neem contact met ons op. We helpen u graag!

Categorie: FAQ

Ja, de woning dient leeg te zijn en alle obstakels aan de wanden dienen gedemonteerd te zijn. Denk aan radiatoren, trapleuningen, thermostaten en schakelmateriaal (stopcontacten, lichtschakelaars etc,) Kijk voor specifieke info per pakketvorm op onze ToDoList-pagina.

Bij het ‘Stuc’ onderdeel van het Stuc&Verf pakket (het traditionele stucen) beschermen wij de ondergrond met stucloper, deze service zit standaard in het Stuc&Verf pakket. Na het stucen zal deze direct worden verwijderd. Bij het ‘Verf’ onderdeel oftewel het latex spuiten is de ondergrond afplakken niet noodzakelijk, tenzij de (eind)vloer er in deze fase al ligt. Indien de (eind)vloer al geplaatst is voor aanvang van het latex spuiten wordt deze door ons afgedekt met stucloper. De stucloper wordt na de werkzaamheden weer verwijderd en afgevoerd. Hier staat een kleine vergoeding van 3,- ex. Btw. p/m2 voor.

Dit is tevens het geval bij het Pleister&Verf, het Latex spuiten en het Zolder spuiten pakket. Ook hier is de ondergrond afplakken in principe niet noodzakelijk tenzij de (eind)vloer al geplaatst is. Mocht de (eind)vloer al wel zijn geplaatst zal deze door ons worden afgedekt met stucloper. De stucloper wordt na de werkzaamheden weer verwijderd en afgevoerd. Hier staat een kleine vergoeding van 3,- ex. Btw. p/m2 voor.

Het zou u overigens ook vrij staan om de (eind)vloer zelf af te plakken met stucloper. Het is wel van belang dat dit op de juiste manier gebeurt. Denk hierbij dat u echt stucloper (geen kranten of plastic) gebruikt, dat randen langs de wanden (lucht)dicht en ook de banen stucloper aan elkaar (lucht)dicht geplakt zijn.

Categorie: FAQ

Offerte binnen 1 minuut!

Met onze handige calculator ziet u direct wat uw project gaat kosten en ontvangt u een vrijblijvende offerte per e-mail.

stukadoor offertes