Stuc- en latex spuiten uitbesteden aan huurlingen of ZZP’ers

Het gebeurt aan de lopende band: een stukadoorsbedrijf of een schildersbedrijf dat het werk uitbesteedt aan ZZP’ers of andere huurlingen. Mede veroorzaakt door de gekte op de woningmarkt en het daaraan gelieerde tekort aan goede vaklieden. Is er iets mis mee? Nee, in principe niet. Ook wij hebben dit in het verleden wel gedaan en een heel enkele keer komt het nog eens voor dat wij een bevriende concullega inschakelen voor een klus. Bijvoorbeeld omdat wij een vaste klant uit de brand willen helpen. Diegene heeft na onze afgeronde stukadoorswerkzaamheden nog een nieuw wandje gebouwd die hij of zij nog even wil laten stucen. Als de klant hier haast mee heeft en wijzelf hebben hier echt geen tijd voor voelen wij wel de verantwoordelijkheid naar de klant toe om een oplossing te bieden. In een dergelijke situatie zou het kunnen voorkomen dat wij een concullega inschakelen.

uitbesteden-of-opleiden

Toch doen wij dit liever niet. Laat staan dat we hele projecten aan andere stukadoors uitbesteden. Waarom? Heel simpel, elke stukadoor of latexspuiter werkt anders en heeft een andere opvatting van normen en waarden. Denk aan de kwaliteit van het stucwerk. Sommige stukadoors kunnen de termen behangklaar en sausklaar maar moeilijk uit elkaar houden. Maar ook de communicatie en het secuur en schoon te werk gaan. De kernwaarden waar wij als Wandgrimeurs.nl op hameren en constant keihard aan werken kunnen door iemand anders als niet zo of minder belangrijk ervaren worden. Met gevolg dat onze naam beschadigd wordt.

Kernwaarden van Wandgrimeurs.nl?

Wij willen als bedrijf in al onze uitingen kwaliteit, klasse en plezier uitstralen. Denk aan onze kwaliteit gestucte plafonds en wanden, onze werkwijze, het schoonhouden en schoonmaken van werkplaatsen en machines. Maar ook onze online uitingen zoals de website en social media kanalen en non-verbale communicatie als onze kleding en werkbus(sen). En misschien nog wel het belangrijkste: onze verbale communicatie zoals mail-, telefoon-, whatsapp- en face-to-face-contact. Onder andere deze punten vormen onze kernwaarden en dit maakt ons als bedrijf uniek.

Buitenlandse huurlingen

Bij veel bedrijven is dit schering en inslag, zo ook bij veel stukadoorsbedrijven. Het inhuren van buitenlandse werklieden. Voor ons echt een onbegrijpelijk tafereel en een doodsteek voor de klantbeleving. Nog even los van het morele besef aangezien deze werklieden over het algemeen illegaal in Nederland verblijven. Laat staan dat zij hier op een legale manier werkzaam zijn. En een moderne vorm van uitbuiting is in een dergelijke situatie echt niet vreemd.

Laten we de situatie even schetsen. U neemt een dienst af bij een bedrijf waar u een bepaald gevoel bij heeft. Uw gevoel is immers leidend bij het kiezen van een juiste partij voor de uitvoering van uw project. U bent netjes te woord gestaan en mede op basis van deze fijne communicatie heeft u uw keuze gemaakt. Vervolgens starten de werkzaamheden en kunt u werkelijk geen één van de werklieden verstaan. Nog even de laatste punten op locatie doornemen is zodoende een onmogelijke opgave geworden. Nog even los gezien van het feit of u graag uw nieuwe huissleutels aan deze werklieden in bruikleen geeft. Waarschijnlijk zal u zich in een dergelijke geschetste situatie bedrogen voelen. Want van het goede en leuke gevoel wat u aan het begin van uw keuze had is ineens bar weinig meer over. Dit heeft plaats gemaakt voor ongeloof en achterdocht. Logisch, maar vervelend genoeg is dit een situatie die vaak voorkomt wanneer men zoekt naar een goedkope stukadoor.

Meer weten over wie wij zijn?

What you see, is what you get!

Als u besluit een dienst cq product af te nemen bij Wandgrimeurs.nl hebben wij de verantwoordelijkheid naar u toe om datgene te leveren wat u ‘besteld’ heeft. Het is dan ook onze taak en ons doel om u van de hoogst mogelijke kwaliteit producten en vakmensen te voorzien. En wel met de beste communicatie en service. What you see, is what you get!

U zit er niet op te wachten om onbekende en ongemanierde Turkse, Bulgaarse of Poolse stukadoors over de vloer te krijgen die niet eens de Nederlandse taal machtig zijn. Of een vieze, contactgestoorde latexspuiter die er een rommeltje van maakt. En hoe kunnen we van zo’n passant (huurling of ZZP’er) verwachten dat hij net zo bevlogen is als wij zijn? En echt het merk Wandgrimeurs.nl en alles wat daarbij komt kijken uitdraagt zoals wij dit voor ogen hebben? Precies, dat is niet te doen! En daarom werken wij niet met dergelijke huurlingen!

Zoekt u een stukadoor gespecialiseerd in nieuwbouw stucen?

Hoe lost Wandgrimeurs.nl dit dan op in tijden van drukte?

We vergeten als mensen geregeld dat ‘druk en drukte’ in de meeste gevallen door onszelf gecreëerd wordt.  We willen te veel in een te korte tijd doen. Door vaker ‘nee’ te zeggen maken we het onszelf dikwijls al een stuk makkelijker. Dit is exact de reden dat wij aangenomen projecten voor het stucen van nieuwbouw plaatsen in een ‘(voor)agenda’. Ondanks dat u bijvoorbeeld nog niet de exacte opleverdatum van uw nieuwbouwwoning weet, krijgt u van de hoofdaannemer altijd een prognose of een voorlopige opleverperiode. Na het accepteren van de offerte komt u met deze periode bij ons in de (voor)agenda. Zo weten wij exact wanneer wij een project voor een bepaalde periode nog kunnen aannemen of juist niet.

Tot een bepaalde hoogte hebben wij de drukte dus zelf in de hand. Toch kan er nog extra druk op een bepaalde periode ontstaan. Doordat definitieve opleverdatums over het algemeen pas 4 weken van tevoren definitief doorgegeven worden kan het voorkomen dat er een overlapping van projecten ontstaat. In dat geval gaan wij met de desbetreffende klanten in overleg wat voor ruimte zij, maar net zo goed wijzelf, nog in planningen kunnen creëren. Door goed overleg met redelijke en pro-actieve partijen aan weerszijden komt er altijd een oplossing.

sbb beeldmerk
het-beste-merk

Hoe komen jullie dan aan geschikte vaklieden?

De zoektocht naar geschikte mensen is door het huidige schreeuwende tekort aan echte vakmensen zeer lastig. Veel stukadoors in loondienst die het vak al beheersen zitten goed op hun plek en voelen niet de behoefte om naar een ander bedrijf over te stappen. De meeste ZZP’ers hebben het al druk zat en hebben niet de behoefte om zich vast aan te sluiten bij een onderneming of verwachten misschien een belachelijk salaris. Een stukadoor overhalen om zich aan te sluiten wordt vaak extra bemoeilijkt door onze manier van werken, niet elke stukadoor zit erop te wachten om zijn huidige werkwijze aan te passen naar die van ons. Mede daarom hebben wij onze focus daarom ook verlegd naar het zelf opleiden van (jonge) mensen. Als erkend leerbedrijf leidt Wandgrimeurs.nl enkel gedreven top stukadoors op. Stukadoors die de mogelijkheid krijgen om zich verder te ontwikkelen en mee te bouwen aan “Het beste merk in stuc- en latex spuitwerk”.

Bestaan er ook stukadoorsopleidingen?

Jazeker! Er bestaan in Nederland een aantal stukadoor opleidingen, voornamelijk gegeven op en door het ROC.. Dit is vaak een leren-werken traject bij een erkend leerbedrijf, ook wel een BBL opleiding genoemd. Je zal dan bijvoorbeeld één dag in de week naar school gaan en vier dagen werken in de praktijk. Een zogenoemde werkstage bij ons kan perfect gecombineerd worden met een stukadoor opleiding. Van Amsterdam tot Alkmaar, eigenlijk in heel Noord-Holland is maar één opleiding tot stukadoor te vinden. En toevallig is deze relatief dicht bij ons bedrijf gelokaliseerd, er is namelijk een stukadoor opleiding in Purmerend te vinden. Er bestaan ook stukadoor cursussen die thuis gedaan kunnen worden. Hier geloven wij echter niet zo in. Stukadoren is een ambacht, wat naar onze mening niet zelfstandig uit een boekje te leren is.

Het is overigens geen verplichting om een stukadoor opleiding te volgen wanneer je stukadoor wilt worden. Wij leiden ook intern mensen op zonder tussenkomst van een stukadoor school, graag zelfs! Wij zijn zelf van mening dat oude ambachten zoals stukadoren het beste en het snelste in de praktijk aangeleerd kunnen worden. De ene dag school in de week zal de ontwikkeling van een stukadoor eerder vertragen dan versnellen. Zeker gezien gezien de ontwikkelingen in de praktijk een stuk sneller gaan dan op school. Op een stukadoorsopleiding geven ze vooral les in het verleden. Waar ze op school nog praktijkles geven met kalk wordt er in de realiteit vooral machinaal gips en dunpleister verspoten. Tussen deze handelingen ligt een jaar of 40 aan ontwikkeling. Dit gat gaat een één daagse school (eigenlijk een ochtend), waarbij nota bene er maar om de week praktijkles wordt gegeven, niet meer dichten. Deze opleidingen zijn vooral gericht op het behalen van (naar onze mening) een nutteloos papiertje, het diploma. Wil je stukadoor worden en jezelf echt wilt ontwikkelen binnen de stukadoorsbranche is een diploma nietszeggend. Het allerbelangrijkste is dat de échte wil en het doorzettingsvermogen om te leren er is. Daarnaast is een goede werklust, pit en een goede motoriek essentieel om te slagen als stukadoor.

Bent u zelf of kent u misschien een juiste kandidaat om ons team te komen versterken?