Muur verven op kleur

Regelmatig ontvangen wij de vraag wat onze tarieven zijn om kleuren aan te brengen op de muur. Nou dat is vrij simpel. Daar hebben we geen tarieven voor. We voeren deze werkzaamheden namelijk niet uit. Wij zijn specialist in nieuwbouw stucen en leveren gladde, witte muren en plafonds en willen dat vooral graag blijven doen. Sterker nog, wij hebben als doel hier heel Nederland mee te veroveren. Deze ambitie vinden wij al groot genoeg. Randzaken als het schilderen van kleuren of het aanbrengen van beton ciré of spachtelputz zien wij als ruis op de radar om dit doel te bereiken. Waarom? Goede vraag! Dit gaan we zo goed mogelijk proberen uit te leggen.

muur-op-kleur-verven

Strategie is kiezen!

Om ergens ‘de beste’ in te worden is veel oefenen superbelangrijk. Veel oefenen betekent veel tijd investeren in hetgeen waar je de beste in wilt worden. Denk aan topsporter waarbij het doel een gouden medaille winnen op de olympische spelen is. Als we het hebben over de 100 meter sprint zal alles voor de atleet in het teken staan van kortstondige explosiviteit en kracht. De keuze voor duurtraining in de vorm van marathons lopen zal niet bijdragen aan het doel, dit is de verkeerde strategie. Om de juiste strategie te creëren is het zaak om te alle ruis te elimineren en ervoor te kiezen om je focus volledig op datgene richten wat je écht wilt bereiken. Oftewel, strategie is kiezen! Of om nog dieper de marketingtermen in te duiken: “Je moet kiezen om gekozen te worden”.

Kiezen voor gladde, witte wanden en plafonds

Ons doel is om ‘Het beste merk in stuc- en latex spuitwerk’ van héél Nederland te worden. Wij hebben daarom gekozen voor ‘één simpel product’, gladde witte wanden en plafonds. In bijna elke woning zijn ze te vinden, wit en glad is de standaard. Witte wanden en plafonds zijn praktisch overal mee te combineren. De keuze voor glad en wit is dan ook een duidelijke strategische keuze om ons doel te volbrengen. Wij geloven dat je nooit specialist op meerdere disciplines kunt zijn, tenzij je als bedrijf dermate groot bent dat elke discipline zijn of haar eigen specialist(en) of afdeling heeft. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat wij daar momenteel als bedrijf eenvoudigweg te klein voor zijn. En door ons te richten op andere werkzaamheden verliezen wij onze focus. Kiest u voor ons, dan kiest u voor een specialist voor het stucen en latex spuiten van gladde witte wanden en plafonds in nieuwbouwwoningen. Een nieuwbouwspecialist die grote projecten snel, netjes en efficiënt weet af te ronden. Wij focussen ons op kwaliteit, communicatie en snelheid, dat is onze kracht!

gladde-witte-wanden-en-plafonds
Benieuwd naar onze pakketvorm met stucen en latex spuiten?

Muur verven met accentkleuren verleden tijd?

In een ver verleden hebben wij wel degelijk kleuren op de muur aangebracht bij mensen thuis. Dit deden wij echter niet zelf. Wij besteedden dit destijds uit aan onderaannemers, met andere woorden externe schilders of ZZP’ers. En externe werklieden, ook stukadoors, gaan over het algemeen iets minder secuur om met onze normen en waarden als bedrijf. Waar wij aan de voorzijde dagelijks keihard werken aan ons merk opbouwen, brokkelde het aan de achterzijde net zo hard weer af. Denk aan rommel achterlaten op de werkplaats, afspraken die niet werden nagekomen en als toppunt kwalitatief ondermaats werk. De klant noch wij als stukadoorsbedrijf werden hier blij van. Aangezien een muur verven op kleur indertijd meer een service naar onze klanten was dan onderdeel van ons verdienmodel hebben wij op enig moment deze werkzaamheden gestaakt. Dus ja, een muur verven of schilderen op kleur is verleden tijd!

het-beste-merk

Gaan jullie in de toekomst wel weer muren op kleur verven?

Niemand weet exact hoe zijn of haar toekomst zal verlopen. Toch is de kans inmiddels dermate groot dat wij ergens in 2023 het aanbrengen van kleuren officieel zullen gaan herintroduceren. Momenteel onderzoeken wij de mogelijkheden om te bepalen in welke hoedanigheid dit volgend jaar gepresenteerd zal worden. Het is zeer aannemelijk dat het een nieuwe pakketvorm zal worden als een soort tegenhanger op ons Glad&Wit pakket. Daarbij staat de benaming Glad&Kleur op pole-position. Qua prijs is op dit moment €45,- p/m2 ex. btw. zeer realistisch. De eerste projecten zijn al aangenomen op deze nu nog fictieve pakketvorm. 

Wij hechten echter zeer veel waarde aan kwaliteit, dit stellen we altijd boven kwantiteit. Ons hoofddoel is ‘Het beste merk in stuc- en latex spuitwerk’ van héél Nederland worden. Dit is de hoofdreden dat wij deze nieuwe werkzaamheden dan ook zelf zullen gaan uitvoeren en de kans op het uitbesteden hiervan zeer gering is. Welke keuze wij in de toekomst ook zullen maken, onder geen beding mag dit onder het hoofddoel lijden.

Kleuren kunnen prima later toegevoegd worden aan de offerte!

De oplossing, zelf een muur op kleur verven?

Dit is zeker een hele goede oplossing en tevens de goedkoopste oplossing. Wanneer uw nieuwbouw muren zijn afgewerkt met ons Glad&Wit pakket heeft u een perfecte basis om zelf een accentkleur aan te brengen. Uw muur is nu volledig vlak en glad en optimaal geprepareerd tegen de zuiging. Afhankelijk van de klasse latex verf, kwaliteit van de roller en de soort kleur is de kans groot dat u de muur al na één keer verven dekkend heeft. Op deze manier is het zelfs heel leuk om zelf aan de slag te gaan. Tevens is het natuurlijk fijn dat u zelf ook nog enige inbreng heeft gehad tijdens de klus fase in uw eigen woning. Al is het enkel maar om te pochen tijdens verjaardagen. 

Zelf een muur schilderen

Zoals hierboven aangegeven is zelf een muur schilderen een prima oplossing. Eén of twee muren op kleur schilderen op een perfect geprepareerde ondergrond is leuk. Een totale woning van twee lagen witte verf voorzien met een roller is helemaal niet leuk. Zeker niet indien u vers gestucte muren verven moet. De gladde en sterk zuigende ondergrond zorgt ervoor dat een strak en egaal eindresultaat een schier onmogelijke opgave wordt. Weer even terug naar de enkele wand van een kleur voorzien op een perfect geprepareerde ondergrond. Zelfs voor een beginnende doe-het-zelver is dit prima uitvoerbaar. Niet in de laatste plaats door onze onderstaande schildertips!

Gladde witte wanden aan de specialist overlaten?

Voldoende droogtijd latex

Voordat u gaat beginnen is het van belang dat u zich afvraagt of de delen geschilderde muur of plafond die u gaat schilderen en/of afplakken al volledig uitgehard zijn. Hoe lang moet verf uitharden? Dit kan voor elke situatie anders zijn maar doorgaans heeft latex 2 tot 4 weken nodig om uit te harden. Vooral voor het afplakken is dit belangrijk zodat u bij het verwijderen van de schilderstape geen delen van de eerder aangebrachte verf meetrekt.

Juiste kwaliteit latex en schildergereedschap

Een top eindresultaat begint met top materiaal. Om even terug te komen op de atleet uit het begin van dit verhaal. De sprinter zal nooit de gouden medaille winnen op klompen! Bezuinig dus niet op schildergereedschap en de latex. Goede kwasten en een kwalitatieve vachtroller is naast de juiste latex essentieel voor een goed eindresultaat. Laat u goed informeren in een verfspeciaalzaak voordat u iets aanschaft.

Afplakken voor een strakke lijn langs plafond en hoeken

Voor een netjes en schoon eindresultaat is goed afplakken onmisbaar. Voor één muur zou een baan (brede) stucloper voldoende moeten zijn om uw vloer schoon en vrij van verf te moeten houden. Om ervoor te zorgen dat u een strakke lijn langs het plafond en in de hoeken krijgt is schilderen zónder afplakken met schilderstape geen optie. Met de juiste schilderstape zijn strakke randen echter binnen handbereik. Let er vooral op dat u schilderstape aanschaft met beperkte plakkracht. Bij veel merken gaat dit om de paars of roze gekleurde variant. De gematigde plakkracht zorgt ervoor dat de kans op delen verf meetrekken, naast voldoende uithardingstijd, bij het verwijderen van de tape nog verder verminderd wordt.

Nat in nat schilderen

Een super belangrijke tip voor het verven van een muur is om ‘nat in nat te schilderen’. Simpel gezegd zorgt u ervoor dat bij het rollen van de volgende baan de vorige baan nog nat is en dat u deze overlapt. Door nat in nat schilderen wordt een muur verven zonder strepen een fluitje van een cent.

Wenst u onderdeel te worden van onze testfase? Momenteel worden bij enkele projecten naderhand accentkleuren aangebracht op wanden als zijnde een proef. Bel, mail of WhatsApp ons voor de mogelijkheden.

 

Veelgestelde vragen

In principe zijn wij specialist in gladde witte wanden en plafonds en schilderen wij geen woonkamers in twee kleuren. Daarentegen komt het moment dat wij een woonkamer wel in twee kleuren schilderen steeds dichterbij. Bel, mail of WhatsApp ons voor de actuele status.

Momenteel verven wij geen 2 kleuren in een slaapkamer. Dit zou binnen afzienbare tijd echter kunnen veranderen. De kans is zeer aanwezig dat wij het verven van 2 kleuren in uw slaapkamer binnenkort wel standaard aan ons productaanbod zullen toevoegen.

Over het algemeen verven wij plafonds uitsluitend wit. Wit is letterlijk de standaard kleur voor plafonds. Het verven van plafonds op kleur zou in theorie kunnen maar houdt rekening met hogere kosten.

Welke muren u een kleur dient te geven ligt helemaal bij uzelf. In het overgrote deel van de gevallen houden mensen in de basis alles wit en spelen zij met her en der een muur op kleur. Bijvoorbeeld een lange wand in de woonkamer leent zich prima voor het verven met kleur.

Welke muur je uiteindelijk van een accentkleur voorziet kan van een aantal factoren afhangen. Dit bepaal je bijvoorbeeld door te kijken naar de lichtinval, de grootte van de muur maar ook welke meubels er voor de muur staan gecombineerd met de kleur van de meubels.

Veelgestelde vragen

veel-gestelde-vragen