Stukadoor nodig?

Op zoek naar een betrouwbare stukadoor? Zoveel mensen, zoveel wensen. Elke beroepsgroep die diensten verleent maar ook producten kennen verschillende gradaties in kwaliteit, service, soorten en modellen. Bij elk van deze diensten of producten hoort een eigen prijs. Als we het hebben over kwaliteit en service is het product of de dienst met de laagste prijs over het algemeen ook hetgeen waar het minste van verwacht mag worden, uitzonderingen daargelaten. 

stukadoor nodig

En bij een hogere prijs verwachten we ook een hoge kwaliteit van het product of de dienst. Dit is bij stukadoors niet anders. Een prijs die ‘te mooi om waar lijkt te zijn’ voor sausklaar stucwerk, is dat vaak ook. Gemakshalve wordt er vaak vergeten dat deze vraag, de vraag naar een goedkope stukadoor, door onszelf (de consument) gecreëerd wordt. Er zijn mensen die enkel de laagste prijs wensen te betalen voor het dunpleisteren van wanden en/of stukadoren van plafonds. Logischerwijs hoort hier ook een lage productkwaliteit zonder goede communicatie en service bij. Laten we beginnen met de vraag wat een stukadoor nu eigenlijk is.

Graag een team vrolijke stukadoors bij u op visite?
Stukadoor

Wat is een stukadoor?

Onder de werkzaamheden van een stukadoor vallen diverse en uiteenlopende werkzaamheden zoals bijvoorbeeld het aanbrengen van sierpleisters zoals spachtelputz, cementgebonden stucwerk, beton ciré en ‘good old’ stucwerk van gips. En niet elke stukadoor is gespecialiseerd in alle facetten van het stukadoorswerk. In de regel is een stukadoor een vakman die wanden en plafonds voorziet van een afwerklaag van stucwerk. Zonder een afwerklaag van de stukadoor zouden woningen, kantoor- en winkelpanden er een stuk minder fraai uitzien. Het is niet voor niks dat veel mensen pas daadwerkelijk resultaat in een woning zien nadat de stukadoor is geweest. Simpel en kort door de bocht gezegd verfraaid een stukadoor gebouwen.

Wat voor type stukadoor heeft u nodig?

Voordat u contact gaat leggen met stukadoors of zelfs stukadoors offertes gaat aanvragen is het verstandig om u af te vragen wat voor type stukadoor geschikt is voor uw project. 

Per project kan het benodigde type stukadoor namelijk weer anders zijn. Onze kracht ligt bijvoorbeeld in het snel en efficiënt sausklaar stucen en airless latex spuiten van grote oppervlakken in korte periodes, denk aan hele woningen binnen enkele dagen. Een enkel wandje stukadoren of een enkele muur glad maken komt bij ons relatief gezien niet zo vaak voor. Voor zeer kleine opdrachten is het verstandiger om een ander type stukadoor inschakelen, denk hierbij aan een eenpitter of een kleine zelfstandige stukadoor. De eenpitter stukadoor wordt er op zijn beurt weer niet vrolijk van om een hele woning te stucen, laat staan deze naderhand ook nog eens voorzien van latex verfspuitwerk. Zeker met een bepaalde tijdsdruk kan een hele woning stukadoren binnen een kort tijdsbestek voor menig eenpitter stukadoor een hoop planning stress opleveren. Iets wat de kwaliteit van de te stukadoren wanden of plafonds over het algemeen niet ten goede zal komen. Eigenlijk heeft elke stukadoor zijn eigen specialisme en je kan naar onze mening onmogelijk specialist op elk vlak zijn.

Uw nieuwbouw wanden in 4 dagen laten stucen en latex spuiten?

Stukadoors die goed stukadoren, waar vinden we die?

Nadat het voor uzelf duidelijk is naar wat voor type stukadoor u op zoek bent kan de zoektocht beginnen. Bij het kiezen van de juiste stukadoor zijn er een aantal simpele zaken belangrijk. We willen hoge kwaliteit, niet te veel betalen en goed contact. Dit zijn eigenlijk de belangrijkste graadmeters. Vervolgens gaan we op zoek naar kandidaat stukadoors. We vragen eerst rond binnen ons eigen netwerk of er iemand onlangs nog zijn woning heeft laten stukadoren. We zijn namelijk eerder geneigd te kiezen voor een stukadoor wanneer bijvoorbeeld een naast familielid al een positieve ervaring heeft met dezelfde stukadoor. Dit wordt al anders wanneer deze persoon iets verder van ons af staat. Als we via een kennis van de vriend van de dochter van de buurman hebben gehoord dat de aangeraden stukadoor ‘oké’ is klinkt dat al iets vager. Want wat houdt ‘oké’ eigenlijk in en hoe goed kent deze kennis het stukadoorswerk van de stukadoor nu eigenlijk? Dit kan voor twijfels zorgen waardoor we misschien liever even verder kijken. Maar waar gaan we dan op zoek naar de juiste stukadoor? Online? Jazeker!

Stukadoor offertes online

De komst van internet heeft ons als mensheid enorm veel gebracht. Waar mensen vroeger voornamelijk stukadoors of andere vaklieden zochten in kranten of huis-aan-huis bladen, hebben zoekmachines, social media, marktplaatsen en de kluswebsite dit volledig overgenomen. In de ene branche gaat het sneller dan de andere, maar dat die verandering doorzet staat vast.

10 Jaar geleden was kleding online kopen nog helemaal niet zo normaal als dat dit nu is. Zo ook met van origine oude ambachten als stukadoors, schilders of timmerlieden. Tegenwoordig is het al simpeler dan een aantal jaar geleden om een aantal stukadoor offertes aan te vragen. Veel stukadoors hebben standaard prijzen en calculatietools waardoor een stukadoors offerte snel te ontvangen is. Als we weer 10 jaar verder zijn en je hebt je als zelfstandig stukadoorsbedrijf niet volledig toegelegd op je online zichtbaarheid tel je waarschijnlijk totaal niet meer mee als serieus onafhankelijk particulier stukadoorsbedrijf. Je online presence moet naast je kwalitatieve fysieke product, de sales en de klantenservice volledig zijn geïntegreerd in je bedrijfsvoering. Dit zorgt voor volkomen transparantie naar de consument toe, zodat zij over alle benodigde informatie beschikken om een juiste stukadoor voor hun project te kiezen. En ben je niet oprecht, authentiek of integer? Dan val je door de mand. Mensen prikken vroeg of laat altijd door kopieer- en acteerwerk heen.

Wenst u supergladde en witte wanden en plafonds?

Een offerte bij een echte stukadoor of een stukadoors offerte website?

Als we even voortborduren op kopieer- en acteerwerk kunnen we de stukadoors offerte websites niet achterwege laten. Als u op deze pagina van Wandgrimeurs.nl bent aanbeland heeft u ze vast tussen de andere ‘stukadoors’ in de zoekresultaten van Google zien staan. Menig consument heeft allereerst geen flauw benul of ze met een echt stukadoorsbedrijf te maken hebben die de stukadoorswerkzaamheden zelf uitvoert of dat de website enkel een tussenpersoon is. Het gros van de websites die goed vindbaar zijn in Google zijn tussenpersonen en zijn niets meer dan een doorgeefluik.

Hoe herken je stukadoors offerte websites?

Je herkent deze stukadoors offerte websites aan de informatie die op deze websites wordt gegeven. Er worden (figuurlijk) open deuren ingetrapt en de informatie is vaak nietszeggend en raakt kant noch wal. Niet zo vreemd aangezien de mensen erachter nog nooit een stucspaan hebben vastgehouden, laat staan een muur gestuct. Tevens zijn deze websites herkenbaar aan de gemaakte en in scène gezette stockfoto’s met werklieden die alles behalve op Nederlandse stukadoors lijken. De stukadoor stockfoto’s zijn zo uit een buitenlandse database geplukt en neigen verre van echt. Het hoge ‘nepgehalte’ druipt van deze websites af en ze zijn niet meer dan één grote façade.

Het zijn bedrijven die doen voorkomen dat zij echte stukadoors zijn maar in werkelijkheid zijn zij niet meer dan veredelde marketingbedrijven. Vaak hebben zij naast stukadoors websites nog een hele rits andere ‘thema’ websites. U heeft hier dus geen contact met de stukadoor (de specialist) zelf. Maakt het uit? Nee, in principe niet. Maar het is wel prettig om dit te weten voordat u een stukadoors offerte aanvraagt. Deze offerte websites zijn er enkel op gericht om veel verkeer (consumenten) te trekken die een offerte aanvragen. Oftewel stoïcijns geld verdienen zonder dat zij zich ook daadwerkelijk om de klant en hun project bekommeren. Deze aanvragen worden verstuurd aan kleine zelfstandige stukadoors die grof geld betalen voor deze aanvragen en het vaak iets minder nauw nemen met normen en waarden. Over het algemeen betaald u dus meer voor mindere kwaliteit.

Échte stukadoors

Bij Wandgrimeurs.nl heeft u te maken met een écht stukadoorsbedrijf met échte stukadoors. Stukadoors die weten wat ze doen en zich ervan bewust zijn dat ze bij u te gast zijn.

Onze stukadoors voeren het stucen en latexspuiten altijd zelf uit, zelfs uitbesteden aan externe stukadoors en latexspuiters doen wij niet. Wij zijn zuinig en trots op ons stukadoors merk en willen dat graag blijven.

Waar staat Wandgrimeurs.nl voor?

Wandgrimeurs.nl staat voor hoge kwaliteit voor een eerlijke prijs. Wij staan voor goed en snel communiceren op een duidelijke en oprechte manier zonder verrassingen achteraf. Plezier in ons werk is enorm belangrijk en dit dragen wij ook uit. Wij behandelen mensen en projecten zoals wij zelf behandeld wensen te worden, met aandacht en respect. Onze stukadoors hebben ambitie en een doel. Wij bouwen gezamenlijk aan het “Beste merk in stuc- en latex spuitwerk”. Helpt u ons mee?

het-beste-merk
Uw woning laten stucen en latex spuiten zonder gedoe?

Wie bepaald de keuze voor een stukadoor?

Ondanks dat wij steeds meer het idee hebben dat we bij elkaar zouden passen, is er toch één iemand die uiteindelijk de touwtjes in handen heeft. Wie dat is? Diegene kent uzelf het beste, dat bent u namelijk zelf! Als stukadoor kan je nog zoveel goede reviews, een goed verhaal, een mooie website met een goede online vindbaarheid en goede medewerkers hebben, als het gevoel bij een desbetreffende partij niet goed is houdt alles op. Uw gevoel en de gunfactor wat daarmee gepaard gaat richting de stukadoor is leidend en moet dat ook altijd zijn en blijven. U bent namelijk kapitein op uw eigen schip en u bepaald welke koers er gevaren gaat worden. Wij als bedrijf zijn slechts matrozen die (tijdelijk) tot uw beschikking staan.

Wat stukadoren jullie allemaal?

Wandgrimeurs.nl richt zich hoofdzakelijk op particulieren en is gespecialiseerd in nieuwbouw stucen. Vanzelfsprekend focussen wij ons daarom op het stukadoren en latex spuiten van woningen en appartementen en minder op winkel- en kantoorpanden.  Wij stukadoren woonkamers, slaapkamers, badkamers en toiletten. Ook wanden en/of plafonds op zolder stucen wij. En een zolder spuiten draaien wij onze hand ook niet voor om. Wij zijn gespecialiseerd in een totaalpakket met daarin naast het stuc- of dunpleisterwerk zelf, het airless spuiten van het stucwerk ook standaard inbegrepen. Simpel gezegd verkopen en produceren wij kant-en-klare witte wanden en plafonds.

Informatie over stukadoren

Wij vinden het belangrijk dat u als klant op de hoogte bent van bepaalde zaken binnen ons bedrijf, over onze werkwijze of over het vak stukadoren in het algemeen. U heeft misschien vragen als, “wat voor percentage btw stucwerk heeft?” of “hoe doe ik vierkante meter berekenen?” of “wat is de beste wandafwerking voor nieuwbouw?”. Of misschien heeft u geen idee wat de droogtijd van stucwerk is. Om u van antwoorden te voorzien op dit soort stukadoors vragen plaatsen wij regelmatig nieuwe blogs op de website. Kunt u een vraag over stukadoren niet vinden? Heeft u al tussen de veelgestelde vragen gekeken? Mocht u het antwoord daar ook niet kunnen vinden, laat het ons weten! Uw vraag kan zomaar een onderwerp voor een nieuw stukadoors blog worden.

Waar stukadoren jullie allemaal?

Wij stukadoren voornamelijk in de randstad. Ons werkgebied is dan ook met name de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland en Utrecht. Dus of u nu een stukadoor zoekt in Amsterdam, Alkmaar, Almere, Amersfoort, Haarlem, Utrecht of een hele hoop andere steden in de randstad. Wij helpen u graag!

werkgebieden

Een goede en goedkope stukadoor, hoe vind ik die?

Dit lijkt een simpel te beantwoorden vraag, toch horen wij nog regelmatig horrorverhalen van klanten en concullega’s. Een stukadoor vinden is zo gedaan, even ‘goedkope stukadoor’ intikken op Google en voilà.  Maar hoe weet je van tevoren of deze goedkope stukadoor de kwaliteit levert die zijn of haar prijs rechtvaardigt?

Goedkope stukadoor voor uw nieuwbouwwoning?

Goedkoop stucwerk en goedkoop latex spuiten

De term ‘goedkoop is duurkoop’ geldt praktisch voor elk product of dienst. Dit is voor stucwerk en airless latex spuiten niet anders, ook hier vindt je de kampioenen, de concurrenten, de giganten en de stunters. Elke prijs heeft zijn eigen kwaliteit. En zolang dit in balans, en van tevoren duidelijk, is valt er niks op af te dingen. Het wordt pas vervelend wanneer de balans tussen de prijs en de geleverde kwaliteit weg is. U komt achteraf bijvoorbeeld tot de conclusie dat de geleverde kwaliteit erbarmelijk is. Niemand zit erop te wachten om een torenhoog bedrag voor een lage kwaliteit stucwerk met latex spuitwerk te betalen. Hoge stucadoor prijzen met goedkoop stucwerk en goedkoop latex spuiten klopt niet, helaas komt dit toch regelmatig voor.

 

De top 7 checklist “Hoe kies ik de beste stukadoor voor mijn project?"

Sprookjes

Sprookjes bestaan niet. Als iets te mooi om waar te zijn lijkt, dan is dit waarschijnlijk ook zo. Traditioneel sausklaar stucwerk voor €10,- p/m2 of latex spuiten voor €5,- kan simpelweg niet, dan is er iets meer aan de hand. De stukadoors komen waarschijnlijk uit het buitenland, spreken geen Nederlands, zijn hoogstwaarschijnlijk illegaal in Nederland en in het slechtste geval zelfs slachtoffer van moderne uitbuiting. Laat staan dat zij hier belasting afdragen. De latex spuiter legt geen stucloper neer, plakt waarschijnlijk niet of nauwelijks af, neemt zijn afval niet mee, kitten of nalopen van het stucwerk heeft hij nog nooit van gehoord en uitleggen wat voor kwaliteit primer of latex hij gebruikt is een onmogelijke opgave. Dit zijn zomaar enkele verklaringen maar u begrijpt ons punt.

Reviews

Het internet is een super medium en er is van alles op te vinden of juist niet. Daar wringt nu ook net de schoen. Als iets op internet geplaatst wordt laat het zich er in principe zeer lastig weer van verwijderen. Voor vele vakmannen dus ook een bewuste keuze om hier zo ver mogelijk bij uit de buurt te blijven. Sommige realiseren zich dat helaas iets te laat met tot in het eeuwig zwervende vernietigende reviews tot gevolg. Maar heel weinig reviews of gaten van maanden tussen de ene en de andere review zet ook aan tot denken. En worden de reviews bij een gerenommeerd externe reviewpartner verzameld of heeft het stukadoorsbedrijf hier zelf de hand in? Enkel 10en en buitensporig lovende kritieken kan overigens ook verdacht zijn. Ik zeg bewust ‘kan’ aangezien wijzelf ook heel dicht bij de 10 in de buurt komen, maar dat terzijde.

Uitbesteden

Voert het beoogde bedrijf de stukadoorswerkzaamheden zelf uit? Of fungeert het als doorgeefluik en besteedt het alle werkzaamheden uit aan onderaannemers? Over het algemeen zijn onderaannemers of ZZP’ers minder betrokken bij het bedrijf wat zij op dat moment vertegenwoordigen. Dit kan zich uiten in slechte communicatie of zelfs de taal niet machtig zijn. Rommelige, niet schone of zelfs vieze woningen na en tijdens de werkzaamheden. Maar erger nog, kwalitatief ondermaats stucwerk of latex spuitwerk. Juist om dit soort dingen te voorkomen voeren wij de werkzaamheden enkel zelf uit en besteden wij niks uit aan derden.

Oer-Hollandse topkwaliteit zonder zorgen?

Communicatie

Persoonlijk een van mijn favorieten, misschien omdat wij er juist alles aan doen om dit zo goed mogelijk te laten verlopen. Niks is zo vervelend als te willen communiceren met iemand die dit juist niet wil. Of misschien niet kan omdat, zoals al eerder genoemd, de desbetreffende de Nederlandse taal niet machtig is. Gevolg daarvan zijn onbeantwoorde mails, telefoontjes of whatsappjes, noem maar op. Of er is dan eindelijk contact, blijkt dat diegene het ontwijken van vragen en antwoorden tot kunst heeft verheven. Kortom, zeer vervelend als je deze persoon een hoop centjes betaald en geheel afhankelijk bent van zijn of haar kwaliteit wanden en/of gestucte plafonds. Om nog maar niet te spreken over de nazorg die geboden wordt. Of beter gezegd, het gebrek daaraan.

Werkwijze

Als u wist hoe stucen en latex spuiten precies in z’n werk gaat had u dit waarschijnlijk nooit gelezen en had u uw project zelf wel even onder handen genomen. Dit wil alleen niet zeggen dat het u helemaal niks interesseert hoe de stukadoorswerkzaamheden worden uitgevoerd. Het is namelijk wel degelijk handig om in grote lijnen op de hoogte te zijn van wat er precies bij u thuis gaat gebeuren. Al is het alleen maar zodat u hiermee de expertise van de betrokken partij enigszins kan doorgronden. Stel dus vooral vragen. Wij hebben zelf al even de meest voorkomende veelgestelde vragen voor u uitgestald. Staat uw vraag er niet tussen? Laat het ons weten, we geven graag antwoord. Weet u trouwens al hoe wij van begin tot eind te werk gaan? Lees het in ‘onze werkwijze’.

Kwaliteit materialen

Ondanks dat dit zeker geen 100% goede graadmeter is, kan dit wel degelijk bepaalde inzichten geven. Over het algemeen geven high-end machines in combinatie met goede kwaliteitsproducten simpelweg een kwalitatief beter resultaat dan oudere en goedkopere machines in combinatie met goedkopere producten met onduidelijke specificaties. Benieuwd naar onze machines en materialen? Lees het in ons blog ‘De hoogste kwaliteit voor de beste prijs’.

Werkgebied

In navolging van punt 6 is dit ook geen keiharde graadmeter. Waar de ene stukadoor maximaal 20km wilt rijden voor een klus, vindt de ander 70km nog acceptabel. Het kan ook van het type of de grootte van een klus afhangen. Wij zijn in Volendam gestationeerd en werken veelal rondom Amsterdam maar ook ver daarbuiten. Verder dan de provincies Noord- en Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland komen wij echter niet. Nog niet althans (aan onze ambitie ligt het niet). Even los van de genoemde provincies is 70km voor ons overigens al op het randje, maar eigenlijk al daaroverheen. Langere reistijd betekent namelijk dat onze prijs-kwaliteitverhouding in gevaar komt. Dit is voor beide partijen geen goede ontwikkeling. Meer weten over ons werkgebied?

Samen binnen één minuut uw project berekenen?

Is Wandgrimeurs.nl een goedkope stukadoor?

Allereerst hangt dit natuurlijk helemaal van uw eigen interpretatie af. Wij noemen onszelf liever geen ‘goedkope stukadoor’ maar ook de term ‘dure stukadoor’ is naar onze mening niet op ons van toepassing. Evenals ‘beste stukadoor’ vinden wij iets wat vreemd om over jezelf te verkondigen, laat dat maar aan anderen over. Wij willen vooral een eerlijk stukadoorsbedrijf zijn die de hoogste kwaliteit stuc- en latex spuitwerk met de beste service voor de beste prijs levert.

Benieuwd of wij de juiste partij zijn om uw woning te stucen of dunpleisteren? Vraag direct een offerte aan of bekijk ons Glad&Wit pakket met het stucen en sauzen in één overzichtelijke pakketvorm?

Veelgestelde vragen

Een stukadoor zal een groot project aannemen op een meterprijs. Afhankelijk van de aard van de werkzaamheden zal de prijs begeven tussen de €8,- en de €30,- per m2 ex. btw, uitzonderingen daargelaten. Bij een kleiner project is een van tevoren bepaald totaalbedrag gebruikelijker

De hoofdtaak van een stukadoor is het egaliseren van wanden en/of plafonds. Het kwalitatief aanbrengen van een duurzame stuclaag die niet loslaat vergt goed inzicht en een juiste voorbereiding. Daarnaast is de keuze voor de juiste materialen en het goed beheersen van het ambacht essentieel om tot een perfect eindresultaat te komen.

Afhankelijk van de ervaring en capaciteiten van de stukadoor gecombineerd met de aard van de werkzaamheden en moeilijkheidsgraad van de te stukadoren oppervlakken zal een stukadoor 15-30m2 per dag stucen.

Er is ontzettend veel vraag naar goede ambachtslieden zoals stukadoors. Mede door de vergrijzing in de sector en het nijpende woningtekort is het toekomstperspectief van o.a. stukadoors de aankomende jaren bijzonder rooskleurig.

De naam stukadoor komt van het spaanse woord ‘estucador’, wat aanbrenger van pleisterwerk betekent. Het is afgeleid van het werkwoord ‘estucar’ wat bepleisteren betekent. Het zelfstandig naamwoord hiervan is ‘estuco’, oftewel stuc of pleisterkalk. ‘Estuco’ ontleend zijn naam weer van het italiaanse ‘stucco’.

Veelgestelde vragen

veel-gestelde-vragen