Veelgestelde vragen

Waarom hanteren jullie een vaste korting en waar is deze op gebaseerd?

Wij kiezen voor een vaste korting zodat het voor alle partijen zo simpel en transparant mogelijk is. Wij maken geen onderscheid tussen mensen of de grootte van een project. Uitzonderingen daargelaten, een afname van minder dan 100m2 is in overleg en boven de 1000m2 is dus een vaste korting.

Deze korting is gebaseerd op kostenefficiëntie en opgebouwd uit een aantal factoren. Wij kunnen besparen op brandstof en een stukje marketing. En nog belangrijker, we kunnen onze werkdagen efficiënter indelen waardoor we geen werkuren en reistijd verliezen.

Kunnen er onvoorziene kosten ontstaan?

Hoewel wij dit zoveel mogelijk proberen te vermijden kan het voorkomen. Soms zien we bijvoorbeeld bij aanvang van de werkzaamheden dat er geen aluminium hoekbeschermers zijn geplaatst op de uitwendige hoeken (dagkanten) van wanden bij raamkozijnen. Wij adviseren dan dit alsnog te doen, omdat hoeken hier sterker en strakker van worden. Dit is echter geen verplichting.

Als wij in de woning punten tegenkomen die voor hogere kosten kunnen zorgen zullen wij dit altijd met u overleggen. Niemand is gebaat bij verrassingen, u niet qua kosten en wij niet qua planning.

Hebben jullie een privacy statement of algemene voorwaarden?

Nee, hebben we niet. Niemand zit te wachten op onbegrijpelijke juridische teksten, wij ook niet. Wij proberen onze werkwijze of ‘regels en voorwaarden’ zo goed mogelijk uit te leggen op onze website. Maar ook wij zijn net mensen en missen wel eens iets. Laten we elkaar vooral beloven dat we gezond verstand gebruiken, logisch nadenken en redelijk zijn. Dan komen we er altijd wel uit en wie weet worden we vrienden voor het leven. Twijfelt u ergens over, of heeft u een goede tip? Laat hetons weten. We staan voor u klaar.

Mijn woning is nog niet opgeleverd maar ik wil wel graag een offerte. Kan dat?

Geen probleem. Aan de hand van plattegronden kunt u een ruwe schatting van het aantal vierkante meters berekenen. Met deze vierkante meters kunt u zelf onze handige calculatietool invullen waarna u direct een vrijblijvende offerte per mail ontvangt. Komt u er zelf niet uit? Zet de plattegronden met een korte begeleiding op de mail en wij helpen u graag.

Komen jullie altijd kijken voor een definitieve offerte?

Bij nieuwbouwwoningen is dit over het algemeen niet nodig. In de kern worden alle nieuwbouwwoningen in Nederland hetzelfde opgeleverd. Aan de hand van plattegronden kan een redelijke schatting van het aantal vierkante meters gemaakt worden. Bij aanvang van de werkzaamheden zal er een definitieve nameting worden uitgevoerd. Het aantal vierkante meters van de nameting zal het uiteindelijke factuurbedrag bepalen. Het uiteindelijke factuurbedrag zal dan ook altijd iets afwijken van het bedrag op de offerte. Enkel de vierkante meterprijzen staan van tevoren vast.

Voor renovatiewoningen is dit lastiger. Een voorlopige offerte kan ook van tevoren, enkel zullen wij voor aanvang van de werkzaamheden altijd eerst langskomen om het project te inspecteren voor een definitieve offerte. Puur om verrassingen voor beide kanten te voorkomen.

Hoe kan ik jullie boeken/vastzetten als ik nog geen opleverdatum heb?

Uw aannemer communiceert altijd een bepaalde opleverperiode door. Na het online ondertekenen van de offerte komt u bij ons in een soort vooragenda met deze geschatte opleverperiode. Wij reserveren op deze manier ruimte voor uw project. Zodra u een definitieve opleverdatum aan ons doorgeeft plannen wij in overleg een voor beide partijen een zo geschikt mogelijke startdatum in.

Hanteren jullie betalingsvoorwaarden?

Ja. Beide partijen kennen elkaar over het algemeen nog niet waardoor het aan beide zijden voor een bepaalde spanning kan zorgen. We weten immers nog niet wat we aan elkaar hebben. Om te zorgen dat beide partijen iets meer zekerheid hebben en elkaar niet laten zitten hanteren wij bij projecten vanaf €3000,- ex. Btw. de 20-40-40 regeling. U betaalt 20% voor aanvang van de werkzaamheden, 40% tijdens of na afronding van de 1e fase en 40% achteraf, na afronding van de totale werkzaamheden.

Hoe gaan jullie om met eventuele door Wandgrimeurs.nl ontstane problemen/beschadigingen?

Ondanks dat dit zelden voorkomt zijn wij ook maar mensen en die maken af en toe fouten. Mocht er zich een probleem voordoen door toedoen van ons zullen wij er alles aan doen om dit probleem op te lossen. Wij verstoppen ons niet en staan u altijd netjes te woord!

Geven jullie garantie op scheuren?

Nee, geen enkele partij kan u garanderen dat er in de toekomst geen scheuren zullen optreden. Wij doen er echter alles aan om scheurvorming te vermijden door het plaatsen van wapeningsgaas en het insnijden en kitten van alle inwendige hoeken. En mocht er onverhoopt toch een scheur optreden mag u ons altijd bellen zodat we het kunnen repareren.

Plaatsen jullie ook vliesbehang om scheuren te vermijden?

Nee, wij zijn van origine een stukadoorsbedrijf en geloven in de kwaliteit en veelzijdigheid van stucwerk. Als een woning echt gaat werken zal een dun vliesbehang de boel niet bij elkaar houden. Daarnaast is behang niet te repareren en mocht u in de toekomst over het behang willen stucen zal geen enkele serieuze partij garantie op de hechting van het stucwerk willen geven.

Plaatsen jullie ook aluminium hoekbeschermers?

Jazeker, wij plaatsen de aluminium hoeklijnen voor €10,- ex. btw. per strekkende meter. In het Stuc&Verf pakket zitten deze zelfs al inbegrepen.

Dekken jullie de vloer ook af?

Indien de (eind)vloer al geplaatst is voor aanvang van de werkzaamheden wordt deze door ons afgedekt met stucloper. Dit wordt na de werkzaamheden weer verwijderd en afgevoerd. Hier staat een kleine vergoeding van €2,- ex. Btw. p/m2 voor.

Voeren jullie de werkzaamheden voor of na het leggen van de vloer uit?

Dit kan beide. Enkel met de combinatie van een anhydriet/tegelvloer komen wij na het leggen van de (eind)vloer. Op deze ondervloer mag namelijk onder geen beding latex komen. Dit heeft te maken met de hechting van de tegels op het anhydriet.

Spuiten jullie ook verschillende kleuren verf?

Nee, wij spuiten altijd maar één kleur verf. Standaard is dit RAL9016, andere lichte tinten zijn ook mogelijk maar altijd in overleg. Wenst u op uw wanden verschillende accentkleuren zal dit met de ouderwetse roller gebeuren. Kosten hiervoor zijn afhankelijk van het aantal wanden en vierkante meters en altijd in overleg.

Geldt er een minimaal af te nemen m2?

Ja, om u van de hoogste kwaliteit en service te kunnen voorzien gelden onze scherpe tarieven bij oppervlakten vanaf 100m2. Bij minder dan 100m2 kunt u het beste even contact met ons opnemen.

Ruimen jullie alles voor oplevering weer op?

Uiteraard. Na afronden van de werkzaamheden ruimen wij alles op, nemen ons afval mee en leveren de woning weer bezemschoon aan u op.

Geven jullie ook kortingen?

Absoluut, bij nieuwbouwwoningen komt het voor dat uw buren dezelfde afwerkingen wensen. Bij totale oppervlakten per pakket van 1000m2 of meer krijgt u van ons €2,- p/m2 korting. Meer info? Kijk op onze Burenkorting-pagina.

Werken jullie in heel Nederland?

Nee, in de regel is ons werkgebied Noord- en Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland. Heeft u echter een bijzonder mooi project of bent u met meerdere buren tegelijk is een ander werkgebied zeker niet onbespreekbaar.

Leveren jullie de diensten uit de pakketten ook los?

Dit komt zeker voor en is altijd bespreekbaar. Wij nemen echter het liefst alle verantwoording voor uw wanden en/of plafonds zelf op ons en zien de losse diensten daarom als één product. Zodat de betrokken partijen nooit naar elkaar hoeven te wijzen mocht er zich een kwaliteitsprobleem voordoen.

Dienen wij zelf voorzorgsmaatregelen te nemen?

Ja, de woning dient leeg te zijn en alle obstakels aan de wanden dienen gedemonteerd te zijn. Denk aan radiatoren, trapleuningen, thermostaten en schakelmateriaal (stopcontacten, lichtschakelaars etc,) Kijk voor specifieke info per pakketvorm op onze To Do List-pagina.

Open chat
Powered by