Stucwerk kitten? Moet dat? Nee, de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat dit zeker geen verplichting is. Alle inwendige hoeken van het stucwerk insnijden en deze kitten wordt echter wel geadviseerd omdat dit een beter eindresultaat geeft. Een woning werkt (beweegt) namelijk, dit is op zich geen probleem en zelfs vrij normaal. Voor het stucwerk is dit alleen iets minder gunstig, omdat stucwerk hard en niet flexibel is. De werking van een woning zou dus kunnen leiden tot scheurvorming in het stucwerk. En voor het eindresultaat is niks vervelender dan een ongecontroleerde (zwarte) scheur op een (witte) wand. Vreemd genoeg gebeurt dit vaak net op een plek waar deze vol in het zicht is.

Hoe kan dit worden vermeden?

Door een incisie in alle inwendige hoeken in het verse (nog drogende) stucwerk aan te brengen wordt er een gecontroleerde ‘scheur’ in de hoeken aangebracht. Deze gecontroleerde scheur zorgt ervoor dat drukverschillen door de werking van de woning worden opgevangen. De flexibele (overschilderbare) acrylaatkit zorgt ervoor dat de gecontroleerde scheur niet zichtbaar is en geeft tevens een mooie strakke afwerking in de hoeken.

Wij kunnen echter nooit garanderen dat alle eventuele scheurvorming hierdoor wordt opgelost. Soms zijn de drukverschillen simpelweg te groot. Wel reduceert u hiermee de kans op scheurvorming met 90%.

Wij snijden en kitten al vanaf €3,- exclusief BTW per strekkende meter. Wenst u meer informatie of een passende offerte? Mail of bel ons, wij helpen u graag.

Zeker weten wat uw project zou gaan kosten? Vraag een GRATIS offerte aan.