Burenkorting? Waarom eigenlijk?

Een enkele keer komt het voor dat mensen om korting vragen na aanvraag van een offerte. Er wordt dan bijvoorbeeld aangegeven dat ze wel graag met ons in zee gaan maar toch een beetje tegen de prijs aanhikken. Zou er misschien nog iets aan de prijs gedaan kunnen worden? Nou zijn wij helemaal niet moeilijk en doen zelfs graag iets extra’s om ervoor te zorgen dat klanten een weergaloze ervaring met ons hebben zodat ze fans voor het leven worden. Maar zomaar een korting geven? Nee, daar moet u niet bij ons voor zijn. Kortingen geven ze op de markt, niet bij bedrijven die een kwalitatief handmatig vervaardigd product met een goede dienstverlenende service willen verlenen.

burenkortiang-nieuwbouw-stucen

Dus jullie geven geen korting?

Lukraak kortingen geven doet afbreuk aan ons product en alle diensten die wij daarnaast nog leveren aan onze ‘fans’. Mensen kopen bij ons naast hoge kwaliteit strakke witte wanden en/of plafonds ook zekerheid. Wij verkopen de zekerheid voor een goedlopend project met snelle en goede communicatie zonder gezeur. Her en der zomaar met kortingen gaan strooien betekent dat wij minder tijd per klant kunnen besteden. Minder tijd aan de wanden en/of plafonds, minder tijd voor een mail, whatsapp of telefoongesprek en minder tijd voor een eventuele reparatie. Als wij alles minder zouden doen wordt uiteindelijk ons hele bedrijf en alles waar wij voor staan ook minder. Het zou betekenen dat wij kwantiteit boven kwaliteit moeten stellen. Dat zou uiteindelijk een zeer slechte ontwikkeling voor u als klant en ons als bedrijf zijn. Wij werken elke dag keihard om de beste te zijn, niet om tot de middelmaat toe te behoren.

Wij zijn van mening dat er bij een korting iets tegenover moet staan wat deze korting rechtvaardigt. Waardoor het logisch en bijna vanzelfsprekend is waarom er een korting gegeven wordt. Een korting die berust is op een voordeel voor beide partijen, waarbij het mes aan twee kanten snijdt. Daarom hebben wij een vaste korting, de burenkorting!

Hoe werkt de burenkorting?

De burenkorting zit simpel in elkaar. Nieuwbouw woningen of appartementen worden over het algemeen per blok, woonlaag of per wijk opgeleverd. Alle bewoners beginnen nu tegelijk aan dezelfde fase, het afbouwen van de woning. De kans dat uw buren ook op zoek zijn naar een specialist voor de afwerking van hun wanden en/of plafonds is erg groot. Wandgrimeurs.nl biedt bij een totaalafname van 1000m2 of meer een vaste korting aan van €2,- incl. Btw per vierkante meter.

Waar bestaat de korting uit?

Het achterliggende toverwoord voor de burenkorting is efficiëntie. De korting is uit een aantal zaken opgebouwd die er allen voor zorgen dat wij efficiënter kunnen werken. Denk hierbij aan kostenefficiëntie door een besparing op brandstof en op marketing. Maar de belangrijkste factor van de burenkorting is dat wij de werkdagen efficiënter kunnen indelen waardoor we geen werkuren of reistijd verliezen.

Een voorbeeld van de burenkorting

Aan de hand van een voorbeeld proberen we even een duidelijker beeld te schetsen.

Stel dat het bij u opgeleverde blok bestaat uit 10 woningen en u heeft 3 buren gevonden die net als u de wanden glad en wit willen hebben. We gaan er voor het gemak even vanuit dat elke bewoner 250m2 aan wandoppervlak heeft en er wordt gekozen voor het Glad&Wit pakket. De behangklare wanden worden hierbij gestuct met dunpleister waarna ze worden voorzien van wit latex spuitwerk. Als elke bewoner dit los zou afnemen betalen ze €25,- exclusief 21% Btw per vierkante meter. Maar met een gecombineerde afname van 1000m2 of meer wordt de meterprijs €2,- incl. Btw goedkoper. Een snelle rekensom (250m2 x €2,-) laat zien dat elke bewoner dankzij de burenkorting €500,- incl. Btw bespaart.

Zijn er richtlijnen voor de burenkorting?

Er zijn zeker richtlijnen voor de burenkorting. Doordat de motor achter de burenkorting efficiëntie is is efficiënt kunnen werken essentieel. Het is dus belangrijk dat wij de werkzaamheden bij u en uw buren zo kunnen indelen dat wij de werkzaamheden ook ‘gelijktijdig’ kunnen uitvoeren. Vaak zijn wij in meerdere woningen tegelijk aan het werk. Is dat op een of andere manier niet mogelijk, doordat de woningen bijvoorbeeld in een andere periode worden opgeleverd of planningen met deadlines van buren onderling niet matchen, dan zal de burenkorting niet van kracht worden. Het efficiënt kunnen werken is nu namelijk niet meer mogelijk. Een ander voorbeeld is dat andere buren zich dermate kort voor de oplevering aanmelden dat wij inmiddels geen ruimte meer in de agenda hebben om deze werkzaamheden uit te voeren. Doordat er vaak pas op het laatste moment duidelijk wordt of opleveringen samenvallen wordt een burenkorting altijd pas verrekend op de factuur en verschijnt nooit op een offerte.

Om tot de 1000m2 te komen mogen wanden, plafonds en zolderplaten ook gecombineerd worden. De vierkante meters van de verschillende ondergronden worden dan gewoon bij elkaar opgeteld. Eventuele meerwerk of onvoorziene werkzaamheden die buiten de pakketvormen vallen zoals bijvoorbeeld het afplakken van vloeren of het plaatsen van verzinkte stucprofielen zijn uitgesloten van de burenkorting.

Uw woning laten stucen en latex spuiten zonder gezeur?