Stuc&Verf

Sausklaar stucwerk voor plafonds in nieuwbouw- en totale renovatiewoningen

  • Traditioneel sausklaar stucwerk 2-5mm
  • Schrob- en dekkingsklasse 1 latex (RAL9016)
  • Inclusief anti-scheurwerkzaamheden (wapeningsgaas, kitwerk)
  • Inclusief afplakken, materiaal, afval afvoeren en bezemschoon opleveren
  • Eén vast aanspreekpunt
  • Slechts €26,95 p/m2 ex. Btw. zonder verrassingen achteraf

Sausklaar stucen van nieuwbouw en renovatiewoningen

Bij recent opgeleverde nieuwbouwwoningen stucen wij de plafonds sausklaar met deze pakketvorm. Vaak wordt er gekozen om de plafonds samen met de wanden sausklaar te stucen. In dat geval worden de Pleister&Verf en Stuc&Verf pakketten gecombineerd. Het Stuc&Verf pakket is ook geschikt om renovatiewoningen weer van glad stucwerk te voorzien. In dat geval worden de wanden en/of plafonds met traditioneel sausklaar stucwerk afgewerkt. Bij het Stuc&Verf pakket wordt het sausklare stucwerk na droging afgespoten met een hoogwaardige schrobklasse 1 latex d.m.v. een airless verfspuit.

Wat doen wij precies?

(Iets te veel leeswerk? Bekijk ons versnelde filmpje van de werkzaamheden onderaan de pagina)

De Stappen

Stap 1. Waar nodig zal worden afgeplakt. Op deze manier blijft alles netjes schoon.


Stap 2. We plaatsen wapeningsgaas tegen scheurvorming en we brengen voorstrijk aan op de sausklaar te stucen oppervlakken.


Stap 3. Na droging van de voorstrijklaag kan het echte werk beginnen. De stuclaag van gips wordt aangebracht op wanden en/of plafonds. Na het stucen zijn de wanden en/of plafonds sausklaar.


Stap 4. Tussen stap 3 en 4 zit, afhankelijk van de weersomstandigheden, 1 á 2 weken drogingstijd. Zodra het stucwerk droog is zal alles wat niet wit mag worden worden afgeplakt. Dit afplakken gebeurt secuurder dan het afplakken bij stap 1.


Stap 5. Inwendige hoeken van het stucwerk worden gekit met een flexibele, overschilderbare acrylaatkit. Dit valt net zoals stap 2 onder de anti-scheurwerkzaamheden.


Stap 6. De witte voorstrijklaag, of primer, wordt airless gespoten. Deze laag heft de zuigende werking van het verse sausklare stucwerk op en zorgt tevens voor een betere hechting.


Stap 7. Na droging van de voorstrijklaag lopen wij de wanden na op kleine oneffenheden. De wanden zijn nu klaar voor de eindlaag, de schrobvaste klasse 1 latex.


Stap 8. Met de airless verfspuitmachine spuiten wij de schrobvaste latex egaal op de wanden.


Stap 9. We verwijderen al het afplakwerk en nemen dit netjes met ons mee. Uw wanden en/of plafonds zijn nu klaar en de woning wordt bezemschoon aan u opgeleverd.

Sausklaar stucen van uw nieuwbouw- of renovatiewoning?

Heeft u interesse in sausklaar stucen en sauzen in één voordelig pakket? Kies voor ons Stuc&Verf pakket. Dit pakket is speciaal samengesteld voor plafonds in nieuwbouw en wanden en/of plafonds in renovatiewoningen! U kunt dit pakket ook combineren met ons Pleister&Verf pakket voor behangklare nieuwbouw wanden. En als u samen met uw buren onze diensten afneemt bieden we een aantrekkelijke burenkorting.

Offerte binnen 1 minuut!

Met onze handige calculator ziet u direct wat uw project gaat kosten en ontvangt u een vrijblijvende offerte per e-mail.

stukadoor offertes
Open chat