Stuc&Verf

Sausklaar stucen van plafonds in nieuwbouw- en totale renovatiewoningen

  • Traditioneel sausklaar stucwerk 2-5mm
  • Schrob- en dekkingsklasse 1 latex (RAL9016)
  • Inclusief anti-scheurwerkzaamheden (wapeningsgaas, kitwerk)
  • Inclusief afplakken, materiaal, afval afvoeren en bezemschoon opleveren
  • Eén vast aanspreekpunt
  • Slechts 33,- p/m2 ex. Btw. zonder verrassingen achteraf

Sausklaar stucen van nieuwbouw en renovatiewoningen

Bij recent opgeleverde nieuwbouwwoningen stucen wij de plafonds sausklaar met het Stuc&Verf pakket. De plafonds stucen in nieuwbouw komt relatief vaak voor bij mensen die de behangklare wanden laten dunpleisteren. Deze vorm van sausklaar stucen vindt u in het Pleister&Verf pakket. Het Pleister&Verf pakket wordt dan gecombineerd met het Stuc&Verf pakket.

Het Stuc&Verf pakket is ook geschikt om renovatiewoningen weer sausklaar glad te stucen. Voor renovatiewoningen is naast de plafonds ook muren glad maken met dit pakket geen enkel probleem. Bij het Stuc&Verf pakket wordt na het sausklaar stucen van wanden en/of plafonds het sausklare (droge) stucwerk afgespoten met een hoogwaardige schrobklasse 1 latex d.m.v. een airless verfspuit.

Wat doen wij precies?

(Iets te veel leeswerk? Bekijk ons versnelde filmpje van de werkzaamheden onderaan de pagina)

De Stappen

Stap 1. Waar nodig zal worden afgeplakt. Op deze manier blijft alles netjes schoon.


Stap 2. We plaatsen wapeningsgaas tegen scheurvorming en we brengen voorstrijk aan op de sausklaar te stucen oppervlakken.


Stap 3. Na droging van de voorstrijklaag kan het echte werk beginnen. De stuclaag van gips wordt aangebracht op wanden en/of plafonds. Na het stucen zijn de wanden en/of plafonds sausklaar.


Stap 4. Tussen stap 3 en 4 zit, afhankelijk van de weersomstandigheden, 1 á 2 weken drogingstijd. Zodra het stucwerk droog is zal alles wat niet wit mag worden worden afgeplakt. Dit afplakken gebeurt secuurder dan het afplakken bij stap 1.


Stap 5. Inwendige hoeken van het stucwerk worden gekit met een flexibele, overschilderbare acrylaatkit. Dit valt net zoals stap 2 onder de anti-scheurwerkzaamheden.


Stap 6. De witte voorstrijklaag, of primer, wordt airless gespoten. Deze laag heft de zuigende werking van het verse sausklare stucwerk op en zorgt tevens voor een betere hechting.


Stap 7. Na droging van de voorstrijklaag lopen wij de wanden na op kleine oneffenheden. De wanden zijn nu klaar voor de eindlaag, de schrobvaste klasse 1 latex.


Stap 8. Met de airless verfspuitmachine spuiten wij de schrobvaste latex egaal op de wanden.


Stap 9. We verwijderen al het afplakwerk en nemen dit netjes met ons mee. Uw wanden en/of plafonds zijn nu klaar en de woning wordt bezemschoon aan u opgeleverd. Meer weten over onze werkwijze als geheel?

Sausklaar stucen van uw nieuwbouw- of renovatiewoning?

Heeft u interesse in sausklaar stucen en sauzen in één voordelig pakket, uitgevoerd door échte stukadoors? Kies voor ons Stuc&Verf pakket. Dit pakket is speciaal samengesteld voor plafonds in nieuwbouw en wanden en/of plafonds in renovatiewoningen! U kunt dit pakket ook combineren met ons Pleister&Verf pakket voor behangklare nieuwbouw wanden. En als u samen met uw buren onze diensten afneemt bieden we een aantrekkelijke burenkorting.

vierkante-meters-berekenen-512

Snel m2 berekenen voor een offerte?

Snel het aantal vierkante meter berekenen? Wist u dat het heel simpel is om vanaf een plattegrond snel het aantal m2 van uw woning te berekenen? Voor de plafonds geldt eigenlijk het aantal m2 vloeroppervlak, dit berekent u door de lengte van de woning te vermenigvuldigen met de breedte. Tel voor het aantal m2 wand eerst alle lengtes van wanden (omtrek van de ruimtes) bij elkaar op. Vervolgens vermenigvuldigt u dit aantal eenmalig met de hoogte. Nu heeft u het aantal m2 wandoppervlak. Schenk in deze fase niet teveel aandacht aan factoren als ramen, deuren en/of trapgaten. De eerste offerte is meer een leidraad, geen examen.

Offerte binnen 1 minuut!

Met onze handige calculator ziet u direct wat uw project gaat kosten en ontvangt u een vrijblijvende offerte per e-mail.

stukadoor offertes