Het pandemie proof bedrijfsmodel van een (online) stukadoorsbedrijf

Een online stukadoorsbedrijf? Dat lijkt allereerst een lastige opgave te worden. Klopt, de eerste wanden die vanaf een server worden gestuct moeten nog worden uitgevonden. We moeten het ook niet té letterlijk nemen. De titel heeft betrekking op een stukadoorsbedrijf dat zijn klanten voornamelijk online werft. Het daadwerkelijke stucen zal nog steeds op locatie gebeuren. Bij mensen thuis weliswaar. Benieuwd hoe wij hiermee omgingen tijdens de Corona crisis?

Offerte op afstand?

Wanneer we onze woning wensen te laten stucen zijn we gewend om een of meerdere stukadoors te laten langskomen om een offerte uit te brengen. Maar in afgelopen jaren vermeden we het liefst fysiek contact en zaten we niet te wachten op Jan en alleman thuis over de vloer. Hoe pakten we dit dan aan en hoe hielden we het Corona proof? Simpel! Als we iets geleerd hebben de afgelopen covid-tijd is het dat praktisch alles ook prima van afstand blijkt te werken. Dus een stukadoors offerte op afstand zou toch ook mogelijk moeten zijn? Klopt, geen enkel probleem zelfs! Met behulp van een duidelijke website, goede communicatie, aangevuld met eventueel foto- en videomateriaal is er voor elk project een zeer gerichte offerte te verkrijgen.

Standaard pakketten met stucen en latex spuiten

Het bedrijfsmodel van Wandgrimeurs.nl was al ontwikkelt in de pre corona tijd. Maar heeft zich nog maar eens extra bewezen tijdens deze aparte tijden. We hebben ervoor gekozen om het stucen en latex spuiten samen te voegen in één totaalpakket. Op deze manier heeft u maar met één partij te maken en is er nooit gesteggel over de kwaliteit. Tevens standaardiseren we zo de werkzaamheden en maken we ze meer schaalbaar. Ons Glad&Wit pakket is geschikt voor wanden, plafonds en spaanplaat te verven. Om op de diverse ondergronden hetzelfde resultaat te verkrijgen verschillen de handelingen voorafgaand aan het latex spuiten wel enigszins van elkaar. In de kern bestaat de pakketvorm altijd uit een combinatie van dunpleister en latex spuiten.

Het Glad&Wit pakket heeft een vaste vierkante meterprijs en herbergt standaard al het materiaal en alle andere mogelijke werkzaamheden naast het stucen en latex spuiten zoals afplakken, stucwerk kitten en afval afvoeren.

Standaard pakketten met stucen en latex spuiten
Binnen één week uw totale nieuwbouw gestuct en geschilderd?

De vierkante meters doen de rest!

Doordat we alles hebben gestandaardiseerd is het aantal vierkante meter het enige wat nog ontbreekt om een offerte te kunnen maken. Een eerste schatting van het aantal vierkante meter berekenen kunnen wij direct online voor u uitvoeren aan de hand van enkele simpele vragen. Vervolgens voeren wij een herberekening uit op basis van uw plattegronden. Waar nodig passen wij uw offerte aan en versturen de vernieuwde versie weer via email aan u retour. Het is belangrijk om te weten dat wij bij aanvang van de werkzaamheden altijd een definitieve meting uitvoeren.

Offerte direct online ondertekenen

Nadat u de vernieuwde, herberekende offerte weer heeft ontvangen en wij akkoord op de (indicatieve) uitvoerdatum hebben gegeven kan de offerte online ondertekend worden. Toch is het vóór deze stap vaak fijn om elkaar nog even telefonisch gesproken te hebben. Misschien hebben we beide nog enkele vragen die we beantwoord willen hebben. Tevens is het prettig om even een stem te horen. Dit voelt net even meer vertrouwd en maakt het iets persoonlijker.

Vertrouwen is de sleutel

Mensen zijn bij aanvang van de werkzaamheden over het algemeen ter plaatse om de deur te openen en ons welkom te heten. Waar we tijdens covid-19 een elleboog of een simpele hoofdknik als groet uitvoerde zijn we toch erg blij dat alles weer genormaliseerd is en we elkaar gewoon weer een hand kunnen schudden.

Het is overigens niet noodzakelijk om elkaar fysiek te treffen. Het is in theorie mogelijk om elkaar van begin tot eind van het totale proces niet fysiek te zien. Het enige obstakel hierin is de tijdelijke sleuteloverdracht. Hoe moet je een sleutel overhandigen wanneer je elkaar fysiek niet treft? Met een beetje creativiteit en proactiviteit aan weerszijden is daar echter altijd wel een oplossing voor te vinden. Vertrouwen is hierbij de spreekwoordelijke sleutel, het is op deze manier zaak dat verder alle andere communicatie klopt, goed verloopt en er vertrouwen aan weerszijden is. Denk hierbij aan het directe contact via de telefoon, mail of Whatsapp maar ook het indirecte contact als mensen voor het eerst op de website belanden. Meer weten over onze werkwijze?

Benieuwd wat wij voor elkaar zouden kunnen betekenen?