Zolder spuiten

Speciaal voor groene of bruine vezelplaten in nieuwbouw

  • Dampdoorlatende en schrobklasse 1 latex (RAL9016)
  • Inclusief plamuren en kitten van gaatjes, naden en kieren
  • Inclusief afplakken, materiaal, afval afvoeren en bezemschoon opleveren
  • Hele zolder binnen 2 dagen klaar!
  • Eén vast aanspreekpunt
  • Slechts 22,- p/m2 ex. Btw. zonder verrassingen achteraf

Nieuwbouw zolder laten spuiten

Bij veel nieuwbouwwoningen worden de schuine kanten op de zolders opgeleverd met onbehandelde groene of bruine dakplaten, ook wel spaanplaten genoemd. Deze samengeperste houtvezelplaten zijn slecht te schilderen en moeilijk te verven met een roller. Ze dienen te worden afgewerkt met een ademende primer en dampdoorlatende latex, dit kan het beste met airless verfspuitmachine gerealiseerd worden. Zonder deze speciale latex zal het hout na verloop van tijd gaan rotten omdat de platen niet kunnen ademen.

Voordat wij de primer en de dampdoorlatende latex op de zolderplaten spuiten dichten wij de gaatjes van nietjes met een krimpvrije muurvuller. Naden en kieren worden afgewerkt met acrylaatkit. Meer weten over de manier om deze platen af te werken? Lees ons blog ‘Spaanplaat op zolder stucen of verven?’.

Wat doen wij precies?

(Iets te veel leeswerk? Bekijk ons versnelde filmpje van de werkzaamheden onderaan de pagina)

De Stappen

Stap 1. We plamuren en kitten de gaatjes, naden en kieren.


Stap 2. Alles waar geen verf op mag komen op de zolder wordt afgeplakt.


Stap 3. De dampdoorlatende voorstrijklaag (primer) wordt gespoten met een airless verfspuitmachine. Deze laag heft de zuigende werking van de platen op en zorgt tevens voor een betere hechting van de eindlaag.


Stap 4. Met de airless verfspuitmachine spuiten wij de dampdoorlatende en schrobvaste latex egaal op de op de schuine dakplaten.


Stap 5. Al het afplakwerk wordt verwijderd en nemen wij netjes met ons mee. Uw dakplaten op zolder zijn nu klaar en de zolder zal bezemschoon aan u worden opgeleverd.

Uw spaanplaat op zolder laten verven?

Wilt u uw spaanplaat op zolder laten verven? Kies voor ons Zolder spuiten pakket. Dit pakket is speciaal samengesteld om bruine en groene zolderplaten professioneel te witten. Wenst u ook glad sausklaar stucwerk op uw wanden en/of plafonds in uw nieuwbouwwoning? Kijk dan bij ons Pleister&Verf pakket voor behangklare nieuwbouw wanden. Of bij het Stuc&Verf pakket voor plafonds in nieuwbouw. En als u samen met uw buren onze diensten afneemt bieden we een aantrekkelijke burenkorting.

vierkante-meters-berekenen-512

Snel m2 berekenen voor een offerte?

Snel het aantal vierkante meter berekenen? Wist u dat het heel simpel is om vanaf een plattegrond snel het aantal m2 van uw woning te berekenen? Voor de plafonds geldt eigenlijk het aantal m2 vloeroppervlak, dit berekend u door de lengte van de woning te vermenigvuldigen met de breedte. Tel voor het aantal m2 wand eerst alle lengtes van wanden (omtrek van de ruimtes) bij elkaar op. Vervolgens vermenigvuldigt u dit aantal eenmalig met de hoogte. Nu heeft u het aantal m2 wandoppervlak. Schenk in deze fase niet teveel aandacht aan factoren als ramen, deuren en/of trapgaten. De eerste offerte is meer een leidraad, geen examen.

Offerte binnen 1 minuut!

Met onze handige calculator ziet u direct wat uw project gaat kosten en ontvangt u een vrijblijvende offerte per e-mail.

stukadoor offertes