VOL=VOL en nu?

Tijdens het offerteproces geven wij aan dat onze agenda vol zit tot en met een bepaalde maand en wij geen projecten meer aannemen met een uitvoerdatum binnen nu en deze maand. Dit hoeft echter niet te betekenen dat wij uw project niet tot uitvoer zouden kunnen brengen. Er bestaat namelijk een kans dat er zich een mogelijkheid gaat voordoen waardoor wij uw project alsnog binnen deze desbetreffende periode zouden kunnen uitvoeren. Hoe dan? Dat leggen wij graag even uit. Leest u mee?

De Reservebank!

Als wij ons ergens geen zorgen over hoeven te maken is het of we wel voldoende werk hebben. Sterker nog wij maken ons eerder zorgen of we alle stukadoorswerkzaamheden binnen de gestelde periodes kunnen uitvoeren ja of nee. In die zin zijn wij zelf onze grootste vijand. Wij helpen mensen namelijk graag, misschien soms iets te graag. Wij hebben de afgelopen jaren enorm veel geleerd (en zijn overigens nooit uitgeleerd), maar er steekt er één ding met kop en schouders bovenuit. ‘Nee’ zeggen. Door nee te zeggen tegen opdrachten houden wij enige controle over onze agenda. Wij hebben echter jarenlang bloed, zweet en tranen geïnvesteerd om op dit punt te komen. Het laatste wat je dan wil is ‘nee’ verkopen. Voordat wij een project definitief afzeggen willen we daarom alle mogelijke scenario’s en invalshoeken bekeken en besproken hebben. Zo ook de…Reservebank!

Wat is de Reservebank?

Doordat wij hoofdzakelijk in opgeleverde nieuwbouwwoningen stucen delen wij hetzelfde probleem als de eigenaren, de planning! Niemand weet namelijk de exacte opleverdatum van een project, zelfs de hoofdaannemer niet. Al vinden wij dit anno 2021 onbegrijpelijk maargoed dat is weer een ander verhaal. Niemand weet dus van tevoren wanneer de woning wordt opgeleverd. Deze onzekerheid is voor alle betrokken partijen knap vervelend en zorgt ervoor dat werkzaamheden naadloos inplannen een zeer lastige opgave is. Opleverdatums worden met enige regelmaat verschoven en zo zijn verschuivingen in onze agenda aan de orde van de dag. Er vallen daardoor ook geregeld gaten in de agenda die wij logischerwijs graag opvullen met andere projecten om uit te voeren. Zodra wij ruimte in de agenda zien ontstaan raadplegen wij daarom allereerst onze ‘reservebank’. Deze bank is niks meer dan een lijst met projecten die al staan ingepland voor een bepaalde periode verder in de toekomst en die gegarandeerd worden uitgevoerd vóór een vooraf afgesproken datum. Met de afspraak dat mocht er zich een gaatje voordoen in onze definitieve agenda dat wij het project van de bewoners naar voren halen in de planning en alsnog eerder tot uitvoer brengen.

Oké, klinkt interessant en nu?

Voordat we verder gaan met de volgende stap is het belangrijk om uzelf te realiseren dat er een aantal factoren belangrijk zijn wanneer we beslissen om dit pad samen te bewandelen. Het toverwoord is flexibiliteit. Flexibiliteit is in het algemeen binnen onze bedrijfsvoering al zeer belangrijk door de onzekerheid qua opleverdatums. Wij verwachten van mensen een bepaalde flexibiliteit wat zij eveneens van ons mogen verwachten. Maar bij het intreden van de reservebank wordt hier echter nog een schepje bovenop gedaan, voornamelijk aan uw zijde. Wanneer u bijvoorbeeld met een zeer strakke deadline zit omdat uw huidige woning al verkocht is en u er voor een bepaalde tijd uit moet. Als u daarmee gokt op een snellere uitvoerdatum is de reservebank misschien niet de juiste oplossing voor uw situatie. Heeft u geen dergelijke druk en meer ruimte in uw planning waardoor wachten misschien minder stressvol is kan de reservebank de perfecte uitkomst bieden. Neem gerust plaats en wordt onze ‘pinchhitter’!

Klinkt interessant? Vraag direct een offerte aan!