Stuc&Verf

Voor plafonds in nieuwbouw- en renovatiewoningen

  • Traditioneel sausklaar stucwerk 2-5mm
  • Schrob- en dekkingsklasse 1 latex (RAL9016)
  • Inclusief anti-scheurwerkzaamheden (wapeningsgaas, kitwerk)
  • Inclusief afplakken, materiaal, afval afvoeren en bezemschoon opleveren
  • Eén vast aanspreekpunt
  • Slechts €26,95 p/m2 ex. Btw. zonder verrassingen achteraf

Stucen en schilderen van nieuwbouw- of renovatiewoning

Bij recent opgeleverde nieuwbouwwoningen behandelen wij de plafonds met deze pakketvorm. Vaak wordt er gekozen om de plafonds samen met de wanden te behandelen. In dat geval worden de Pleister&Verf en Stuc&Verf pakketten gecombineerd. Het Stuc&Verf pakket is ook geschikt om renovatiewoningen weer strak en wit te maken. In dat geval worden de wanden en/of plafonds met traditioneel stucwerk afgewerkt.

Wat doen wij precies?

(Iets te veel leeswerk? Bekijk ons versnelde filmpje van de werkzaamheden onderaan de pagina)

De Stappen

Stap 1. Waar nodig zal worden afgeplakt. Op deze manier blijft alles netjes schoon.


Stap 2. We plaatsen wapeningsgaas tegen scheurvorming en we brengen voorstrijk aan op de te stucen oppervlakken.


Stap 3. Na droging van de voorstrijklaag kan het echte werk beginnen. De stuclaag van gips wordt aangebracht op wanden en/of plafonds. Na het stucen zijn de wanden en/of plafonds sausklaar.


Stap 4. Tussen stap 3 en 4 zit, afhankelijk van de weersomstandigheden, 1 á 2 weken drogingstijd. Zodra het stucwerk droog is zal alles wat niet wit mag worden worden afgeplakt. Dit afplakken gebeurt secuurder dan het afplakken bij stap 1.


Stap 5. Inwendige hoeken van het stucwerk worden gekit met een flexibele, overschilderbare acrylaatkit. Dit valt net zoals stap 2 onder de anti-scheurwerkzaamheden.


Stap 6. De witte voorstrijklaag, of primer, wordt airless gespoten. Deze laag heft de zuigende werking van de verse pleisterlaag op en zorgt tevens voor een betere hechting.


Stap 7. Na droging van de voorstrijklaag lopen wij de wanden na op kleine oneffenheden. De wanden zijn nu klaar voor de eindlaag, de schrobvaste klasse 1 latex.


Stap 8. Met de airless verfspuitmachine spuiten wij de schrobvaste latex egaal op de wanden.


Stap 9. We verwijderen al het afplakwerk en nemen dit netjes met ons mee. Uw wanden en/of plafonds zijn nu klaar en de woning wordt bezemschoon aan u opgeleverd.

Stucwerk in uw nieuwbouw- of renovatiewoning?

Heeft u interesse in ons Stuc&Verf pakket? Neem dan contact met ons op. U kunt dit pakket ook combineren met ons Pleister&Verf pakket voor de wanden. En als u samen met uw buren onze diensten afneemt bieden we een aantrekkelijke burenkorting.

Offerte binnen 1 minuut!

Met onze handige calculator ziet u direct wat uw project gaat kosten en ontvangt u een vrijblijvende offerte per e-mail.

stukadoor offertes
Open chat