Waar vroeger de verfroller het meest gebruikte gereedschap was voor de afwerking van een vers gestucte wand heeft de ‘airless plunjerpomp’, oftewel de verfspuit, dit volledig overgenomen. Hiermee zijn de door de verfroller veroorzaakte strepen en banen definitief van de wand en het plafond verdwenen. Als u dit tenminste door een professional laat doen.

Zelf een airless verfspuit hanteren is namelijk moeilijker dan gedacht. Vergis u niet in het vele afplakwerk maar ook vooral niet in de kracht van een dergelijke spuit. Wanneer u verf gaat spuiten zal dit, afhankelijk van het type, met 180 tot 220 bar uit het spuitpistool komen. Een halve seconde te lang op één plek houden en de druipers zullen over uw wand rollen met alle gevolgen van dien. Daarbij is het met de huidige scherpe prijzen zonde om het niet uit te besteden. Wij spuiten al vanaf €5,95 exclusief BTW per vierkante meter inclusief verf, afplakken en opruimen.

Benieuwd naar de kosten? Vraag een vrijblijvende offerte aan, wij maken deze graag voor u.

Hoe gaat het verfspuiten te werk?

Nadat onze adviseur bij u is langs geweest en u een definitief akkoord op de offerte heeft gegeven, kunnen de werkzaamheden beginnen. Wij zullen op de met u overeengekomen dag beginnen met het afplakken van uw woning. Het eventuele kitten van de inwendige hoeken  zal hiervoor al plaatsvinden.
Uw wanden en/of plafonds zullen worden nagelopen op krassen, deukjes, butsen en waar nodig licht worden opgeschuurd. Vervolgens zal de eerste verflaag erop gespoten worden. Deze eerste laag is tegen het zuigen van de (vers gestucte) wand en kunt u zien als een voorstrijkmiddel. Na de droging zullen nog eventueel resterende oneffenheden worden bijgewerkt. Hierna zal de tweede en tevens laatste verflaag erop gespoten worden. Als de laatste laag klaar is zal het afplakwerk verwijderd worden en zal uw woning bezemschoon worden opgeleverd. Denk erom dat de verflaag minimaal 24 uur nodig heeft om uit te harden. Dit kunt u bevorderen door uw woning goed te ventileren, zodat het vocht naar buiten kan

Geen vers gestucte wanden en plafonds?

Geen nood, wij spuiten ook bestaande wanden en plafonds. Deze hebben echter een andere behandeling nodig dan het verse stucwerk. Bestaande wanden en plafonds worden na verloop van tijd vies. Vet en vuiligheid nestelt zich op de toplaag. Dit is niet vreemd en gebeurd altijd en overal en is dus niet enkel toe te schrijven aan binnen roken en/of koken zonder goede afzuiging. Om ervoor te zorgen dat deze vuiligheid niet door de nieuwe verflaag heen trekt zal deze eerst geïsoleerd moeten worden. Wij spuiten daarom eerst één laag Brander Isofix dekkend. Deze laag isoleert en fixeert en zorgt ervoor dat er niks meer doortrekt door de tweede en tevens de eindlaag, Brander Wand&Plafond. Op deze manier is het eindresultaat altijd fris en spierwit.

Uw woning weer fris voordat u intrekt of verkoopt? Wij verzorgen dit al vanaf €8,99 per vierkante meter. Vraag een offerte aan of bel ons, wij helpen u graag.

Zeker weten wat uw project zou gaan kosten? Vraag een GRATIS offerte aan.