Allereerst de vraag wat is stucen nu eigenlijk? De definitie van stucen luidt; Het gladmaken van een oppervlakte. Dit kan op vele manieren. Het meest voorkomend is het stucen met gips. De gipslaag is over het algemeen 3 tot 20mm dik. Daarnaast kun je ook stucen met cement. Dit gebeurt vooral in natte ruimtes zoals een badkamer, sauna of een zwembad. Wij focussen ons in dit geval op het meest voorkomende, namelijk stucen met gips.

Het stucen met gips is onmisbaar in een woning. Beeldt u uw woning maar eens in zonder gestucte wanden en plafonds. Precies, dit zou elke woning toch een heel apart en rommelig uiterlijk geven? We kunnen eigenlijk wel stellen dat geen woning af is zonder strak gestucte wanden en plafonds.

Waar worden de prijzen op gebaseerd?

Geen project is hetzelfde, vandaar dat de prijzen ook behoorlijk uiteen lopen. U kunt zich voorstellen dat de dikte van een stuclaag iets met de prijs doet, maar zeker ook het aantal te stucen vierkante meters. Hoe meer meters, hoe lager de prijs per vierkante meter. Ook is de afwerking van stuclaag belang. Worden de wanden behangklaar of sausklaar gestuct?

Daarnaast is de moeilijkheidsgraad van belang. Gaat het om een wand of een plafond? Is het een hoge ruimte en zal er op een steiger gewerkt moeten worden? Is de woning goed bereikbaar? Er zit een verschil tussen een nieuwbouw woning in een ruime Vinex wijk of een zolder in een grachtenpand in het centrum van Amsterdam. Zelfs de geografische ligging van het project kan invloed hebben op de prijs.

Om u van een reële en scherpe offerte te kunnen voorzien, zijn wij dus gebaat bij zoveel mogelijk informatie over uw project. Op uw verzoek kunnen wij u een voorlopige offerte doen toekomen, deze offerte is zowel voor u als voor ons geheel vrijblijvend. Als onze adviseur bij u langs is geweest om het project op te nemen krijgt u een definitieve offerte. Nadat u een akkoord op de definitieve offerte heeft gegeven, kunnen de werkzaamheden beginnen.

Wilt u nog geen voorlopige offerte maar wel alvast een indicatie om u een idee te geven van de kosten? Bel of mail ons en wij zijn u graag van dienst. Kostenindicatie stucwerken

Spackspuitwerk€ 8,99- € 12,99
Behangklaar stucen€ 9,99 – € 14,99
Sausklaar stucen 2- 5mm€ 8,99 – € 21,99
Sierpleister (spachtelputz, rustiekputz of granol)€ 11,99 – € 22,99
Plafond stucen 2 – 5mm€ 17,99 – € 24,99
Schuurwerk€ 14,99 – € 24,99
Raapwerk 6-30mm€ 17,99 – € 34,99

Dienst stucadoor Gemiddelde prijs per m2, incl. materiaal, loonkosten en ex. btw

Hoe gaat het stucen te werk?

Wij zullen op de met u overeengekomen dag beginnen met het afplakken van uw woning. De wanden en/of plafonds zullen worden behandeld met een voorstrijkmiddel om het gips goed te laten hechten. Daar waar nodig zullen er in deze fase ook aluminium hoeklijnen gesteld en geplaatst worden. Vervolgens kan het echte stucen beginnen. Nadat het stucen is afgerond wordt er opgeruimd en wordt uw woning bezemschoon opgeleverd.

Wanden en plafonds zijn gestuct, en nu?

Nadat uw wanden en/of plafonds zijn gestuct zullen deze allereerst moeten drogen. Afhankelijk van de dikte van de stuclaag en het ventileren van de woning zal dit 1 tot 2 weken duren. Eventueel worden na het drogen inwendige hoeken gekit. Hierna zal de stuclaag van een afwerking worden voorzien, zoals bijvoorbeeld een verflaag, sierpleister, tegel of steenstrips. De stuclaag zelf is immers niet de eindafwerking. Voor deze eindafwerking verwijzen wij u graag door naar de pagina van de door u gewenste afwerking. Als wij ook de eindafwerking voor u mogen doen, kunnen wij u een compleet en scherp combinatie aanbod doen.

Zeker weten wat uw project zou gaan kosten? Vraag een GRATIS offerte aan.