Wat is spackspuiten en hoe werkt het?

Spack is een pleister dat met behulp van twee machines op de wand of het plafond gespoten wordt, de spackspuitmachine en de compressor. De spackspuitmachine pompt de spack door de slang naar de spuitmond. Hier komt het spack samen met de luchtslang van de compressor. Vervolgens wordt de spack samen met de lucht (7-10 bar) door de nozzle (een soort ventiel) geperst waardoor de korrel ontstaat. De grote van de korrel wordt bepaald door het formaat nozzle en de luchtdruk.
De werkzaamheden bestaan uit twee delen. Bij het eerste deel wordt de wand of het plafond na het spuiten direct glad getrokken met een spackmes, dit wordt messen of de meslaag genoemd. Het tweede en tevens laatste deel vormt de korrelige structuur. Hierbij wordt over het algemeen een kleiner formaat nozzle en een hogere luchtdruk voor gehanteerd. Hierdoor ontstaat bij het spuiten een mooie fijne en egale korrel over de meslaag.

Waarom spackspuitwerk?

Om plafonds en behangklare wanden zo snel en goedkoop mogelijk af te werken, is spackspuiten veruit de meest ideale oplossing. Niet verwonderlijk dus dat dit in de nieuwbouw nog steeds nummer één plafondafwerking is. Voor mensen met een net opgeleverde nieuwbouwwoning kan dit ook de doorslag geven om de wanden op dezelfde manier af te laten werken als het (vanuit de bouw opgeleverde) plafond. Afhankelijk van het afplakwerk en het aantal te spuiten vierkante meters, kan dit al vanaf €8,95 exclusief BTW per vierkante meter en vaak al binnen één dag.

Benieuwd naar de kosten voor uw project? Vraag een vrijblijvende offerte aan of neem voor nader informatie contact met ons op.

Zeker weten wat uw project zou gaan kosten? Vraag een GRATIS offerte aan.